VALT JOBB

Säkerhetsspecialist inom säkerhetsskydd och informationssäkerhet


Ansök här

Vill du vara med på något nytt och vara med och skapa järnvägshistoria? Senast Sverige byggde en ny stambana var för ca 150 år sedan och nu är det dags igen. Du kan vara med på resan genom att bli vår nya kollega! 

Som säkerhetsspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

-"Det här verkligen en chans att vara med och påverka och sätta nivån för säkerhetsarbetet. Eftersom vi är i en uppstart får man vara med från grunden och man får växa in i sitt ansvar samtidigt som du får driva saker framåt med förtroende" berättar en av medarbetarna 

Tillsammans med dina kollegor kommer du ha en nyckelroll att främja en god säkerhets- och informationssäkerhetskultur i organisationen. Du kommer att stödja projektverksamheten och stötta i operativa frågor kopplade till säkerhetsskydd, informationssäkerhet och krisberedskap. Här är det viktigt att du skapar en bra dialog för att få in säkerhetsarbetet i ett tidigt skede. Du kommer bland annat att göra säkerhetsskyddsanalyser, se till att det blir säkerhetsskyddsplaner, säkerställa säkerheten i upphandlingar (SUA), hålla i säkerhetssamtal, leda krisövningar och du kommer även leda utbildningar inom säkerhetsområdet. Du kommer även jobba mycket med informationssäkerheten kopplat till hur vi klassar informationen och hur vi skyddar vår information utifrån lagen om offentlighet och sekretess. 

Du kommer också att stötta ledningsgrupperna i frågor som rör ditt specialistområde. 

-"Det är mycket i jobbet som är roligt och utvecklande, det är stor variation och du lär dig nya saker hela tiden. Det är också mycket samverkan både internt och externt" fortsätter medarbetaren  

Vad kan vi erbjuda dig?

Säkerhetsfrågorna är prioriterade och vi har fungerande nätverk och forum för erfarenhetsutbyte. Detta ger dig möjligheter att diskutera säkerhetsfrågor tillsammans med andra. Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Hos oss får du en introduktion som anpassas efter dig, för att du ska komma in i arbetet på bästa sätt.

Några ord från din framtida chef

Jag heter Lars Nordengren och är din framtida chef. Hos oss är laget före jaget en viktig aspekt och i laget ingår alla. Detta skapar närhet och tillgänglighet mellan kollegor och chefer. Mitt önskemål och vision är att kunna vara den chefen alla önskar sig samt att kunna utvecklas tillsammans med teamet för att på bästa sätt kunna hantera förändringar och beslut. Jag lägger stor vikt vid att alla medarbetare ska må bra och ha en sund balans mellan arbete och fritid.

Hoppas att just du är intresserad av att komma och jobba med mig och mitt team!

Vem är du?

Med ditt engagemang för olika säkerhetsfrågor har du lätt för att få med dig andra. Du har en god analytisk förmåga vilket innebär att du kan dra slutsatser/ser lösningar ur ett helhetsperspektiv. För att lyckas i rollen är du också ödmjuk och nyfiken. Du har en god samarbetsförmåga och god kommunikationsförmåga då tjänsten innebär mycket samarbete med både interna och externa parter. Därför är det viktigt att du kan kommunicera på ett tydligt och anpassat sätt för att nå fram med informationen till mottagaren. 

Vi söker dig som

  • har flerårig arbetslivserfarenhet som säkerhetsspecialist alternativt som säkerhetssamordnare/koordinator där du jobbat med säkerhetsskydd samt informationssäkerhet
  • har arbetat med analyser kopplat mot säkerhetsskydd

Det är meriterande om du

  • har arbetat med offentlighet- och sekretesslagen, gärna kopplat mot klassning av informationssäkerhet

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Dessa tester skickas ut i samband med att ansökningstiden går ut och vi ber dig därför ha koll på din mail, även skräppost.

Första intervjuerna är planerade att hållas via Skype den från vecka 29.

Placeringsorter för tjänsten är: Hässleholm, Göteborg, Norrköping och Nyköping med omnejd. Andra orter kan komma att diskuteras.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Nya Stambanor är du med och skriver historia genom att bygga ny järnväg som möjliggör ökad kapacitet för gods- och persontrafiken mellan knutpunkterna Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi arbetar med helheten - från planering till genomförande och överlämning för drift och underhåll. Du jobbar i stora och komplexa projekt med kunniga kollegor och tillsammans skapar vi nya möjligheter att resa hållbart i Sverige och även ut i Europa.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2021-06-23


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp