VALT JOBB

Samhällsplanerare Nationellt


Ansök här

Vill du arbeta som nationell samhällsplanerare inom luftfart i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Som Nationell Samhällsplanerare med inriktning Luftfart kommer du att bland annat ansvara för arbetet med förvaltning av Trafikverkets riksintressen. Du kommer att driva utvecklingsfrågor tillsammans med landets flygplatshållare. Du kommer även att agera stöd till Trafikverkets regioner i frågor som hanterar flygplatser och i viss utsträckning hamnar. Arbetets huvudsakliga målsättning är att säkra den långsiktiga luftfartskapaciteten i Sverige. Du agerar som projektledare och uppdragsledare i en miljö där du är den som svarar för luftfartskompetensen.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med fysisk planering som inriktning alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer vara likvärdig

  • har erfarenhet från luftfartsområdet

  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

 

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av infrastrukturplanering

  • har erfarenhet av arbete med objekt, plats eller områden med riksintresse

  • har erfarenhet av drift och utveckling av flygplatsverksamhet

  • har erfarenhet av att kartlägga och dokumentera processer

 

 

För att lyckas i rollen ser vi att du har god problemlösning; - och analytisk förmåga som gör att du identifierar problem och kan utveckla lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du drivs av utveckling och ständiga förbättringar. Du är förändringsbenägen och initiativrik genom att du självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Att kunna ha en god kommunikativ förmåga är viktigt då du kommer att förmedla dina och andras idéer om hur organisationen kan utvecklas. Att du dessutom har god samarbetsförmåga är en förutsättning då rollen kräver att man arbetar ihop för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.

Webbaserat urvalstest kan komma att användas under rekryteringsprocessens gång. Intervjuer planeras att hållas i Göteborg under v. 46 och v. 47.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-10-24


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp