VALT JOBB

Samordnande miljöspecialist


Ansök här

Vill du arbeta som miljöspecialist i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Har du erfarenhet av miljöfrågor inom samhällsplanering och samhällsbyggande och vill vara med och bidra till samhällsutvecklingen? Trafikverkets investeringsverksamhet söker nu en erfaren miljöspecialist. Vi kan erbjuda dig ett spännande, varierande och utvecklande arbete där du i din roll som specialist ingår i en stödfunktion till vår investeringsverksamhet i region Stockholm/öst.

Som miljöspecialist är ditt huvudsakliga uppdrag att samordna miljöarbetet i projekt. Detta innebär att du som miljöstöd i projekten arbetar med att planera, styra och följa upp miljöarbetet från tidigt planskede till genomförandeskedet. Du är stöd till projektledaren i genomförande av investeringsprojekt och vägleder projektorganisationen för att säkerställa att Trafikverket ställer korrekta och relevanta miljökrav. Detta innebär bedömning av miljöaspekter i projekten, att miljölagstiftningen följs och att säkerställa och att Trafikverkets rutiner och verktyg för miljö följs och tillämpas. Du deltar i möten och har kontakter med olika myndigheter och samrådsparter.

I uppdraget som miljöspecialist ingår det även att delta i det strategiska arbetet med utveckling av Trafikverkets miljöarbete inom olika strategiska områden. Inriktningen på det strategiska arbetet bestäms utifrån din kunskapsprofil.

Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område och tillhör en nationell organisation är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet. Avseende arbetet i investeringsprojekt kommer det huvudsakligen att vara projekt inom region Stockholm/öst medan det strategiska arbetet sker nationellt.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom miljöområdet, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig arbetslivserfarenhet från miljöarbete inom samhällsplanering och samhällsbyggande eller liknande
  • har bred generell miljökompetens och erfarenhet av arbete med olika miljöfrågor, gärna i samordnande funktion
  • har körkort för personbil
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av miljöarbete kopplat till planering och byggande av väg samt järnväg
  • har kunskap inom området kulturmiljö med erfarenhet av arbete med kulturmiljöfrågor, gärna med inriktning mot exploateringsarkeologi.

Som person har du förmåga att tänka strategiskt och se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik, ekonomi och samhällsbyggande. Du är strukturerad, ansvarstagande och har lätt för att samarbeta. Du är självgående och har en god analytisk förmåga samtidigt som du är lösningsorienterad och initiativtagande.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-12


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp