VALT JOBB

Sektionschef Fårö


Ansök här

Vill du arbeta som sektionschef i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Trafikverkets färjerederi är Sveriges största rederi. Verksamheten drivs i bolagsliknande form, som en resultatenhet i verket. De 70 vägfärjorna genomför årligen 22 miljoner personresor och 13 miljoner fordonstransporter. På uppdrag av Trafikverket trafikerar vi 38 färjeleder i det allmänna vägnätet samt två leder på uppdrag av kommunala trafikhuvudmän. När vattnet fryser på våra färjeleder i norr svarar vi för drift och underhåll av upp till sju isvägar. Färjerederiet ligger i framkant med en tekniskt kvalificerad och digitaliserad arbetsplats.

Vill du ta chansen att kombinera ledarskap, teknik och sjöfart?  Vi söker en sektionschef med tekniskt intresse, goda ledaregenskaper och med erfarenhet från sjöfart.

Som chef för sektion Fårö har du ansvar för Fårösundsleden med ledens två frigående färjor, extrafärja under sommaren samt tillhörande färjeläge och färjevaktstuga. Du har personalansvar för ett tiotal medarbetare och rapporterar till distriktschefen I tjänsten ingår budgetansvar för sektionen som har en omsättning på ca 31 MSEK.
Våra ledord är Nöjda kunder, Engagerade Medarbetare, Lönsamhet och Miljöfokus. Ditt uppdrag, tillsammans med dina medarbetare, är att få verksamheten att fungera så effektivt som möjligt och att säkerställa att våra passagerare kommer fram smidigt, grönt och tryggt. Inom rederiet pågår en övergång till ett processorienterat ledningssystem och vi är certifierade enligt flera ISO-standarder. Till din hjälp i vardagen har du dina kunniga medarbetare och kollegor samt de centrala stödfunktionerna som finns på Rederikontoret i Vaxholm.

Vill du vara med och göra Sverige närmare? Då är det här jobbet för dig!

Vi söker dig som

  • har eftergymnasial utbildning med maritim inriktning eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet från sjöfart eller annan operativ verksamhet inom transport- och logistikområdet
  • har erfarenhet av personalledning med goda erfarenheter av att entusiasmera och delegera dina medarbetare
  • har erfarenhet av arbete med budget och ekonomisk uppföljning
  • talar och skriver svenska obehindrat

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet som personalansvarig chef
  • har kännedom från verksamhet som pågår över stora delar av dygnet
  • har erfarenhet av fartygsunderhåll

Du skapar delaktighet och engagemang genom ett tydligt ledarskap, strukturerat arbetssätt och god kommunikation. Som sektionschef i Färjerederiet agerar du i linje med våra värderingar för att skapa en god kultur på arbetsplatsen. Du uttrycker dig väl både i tal och i skrift och har förmågan att skapa en öppen och förtroendefull dialog. Våra sektionschefer arbetar med både personlig arbetsledning och via digitala verktyg och god IT-vana ser vi som en förutsättning i jobbet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Du stationeras på Fårösundsleden.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Visby

Trafikverket

Ansök senast 2019-10-29


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp