VALT JOBB

Senior systemutvecklare inriktning mjukvaruarkitekt


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Som senior systemutvecklare/mjukvaruarkitekt får dina dagliga leveranser avgörande betydelse för arbetet med att ta fram morgondagens vägar och järnvägar. I den här spännande rollen ingår du i det team som driver dagens och utvecklar framtidens system. Arbetet bedriver du i nära samarbete med övriga medarbetare och intressenter.

Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat att:

- strukturera och designa mjukvaror så att de uppfyller både funktionella krav och de olika arkitekturella kvalitetskrav som ställs på systemen

- skriva förvaltningsbar kod som dagligen används av tusentals användare

- ha en öppen dialog med nyttjande verksamhet och externa intressenter

- samarbeta med kollegor genom ett agilt arbetssätt

- hitta och genomföra förbättringar i både befintliga och kommande system

- jobba med automation av testning och driftsättningar samt ge rekommendationer för designmönster och beskrivningar av tänkt livscykel och förvaltning.

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp med inriktning IT eller motsvarande som av oss kan bedömas likvärdigt.
 • har flerårig dokumenterad erfarenhet av systemutveckling, antingen via arbete eller egna projekt.
 • har dokumenterad erfarenhet av att tekniskt leda andra systemutvecklare eller att agera teknisk mentor.
 • har goda kunskaper i modellering - design- och konstruktionsmönster.
 • har goda programmeringskunskaper och stort intresse av att lära dig nya tekniker, språk och ramverk.
 • har goda kunskaper i svenska i så väl tal som skrift.
 • har svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du

 • har kunskaper i WCF.
 • har kunskaper i WPF.
 • har kunskaper i AI.
 • har erfarenhet av agil utveckling inom scrum, kanban eller liknande agil metod.

Vi söker dig som har en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. För att lyckas i rollen krävs en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

 

Tester kan komma att användas i denna rekryteringsprocess. 

Placeringsort: Borlänge

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-09-29


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp