VALT JOBB

Senior Systemutvecklare IT (Business Intelligence)


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga!

Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring.

Trafikverket är mitt i en pågående stark digital transformation och vi kan erbjuda en spännande resa mot framtidens arbetssätt och teknik. Här kommer det att finnas möjlighet att utveckla din egen kompetens. Du kommer tillsammans med dina kollegor att arbeta utifrån agila arbetssätt.

Utvecklingen (ETL) idag sker i Informatica (Power Center) och det visualiseras med hjälp av Qlikview, Power BI, SSAS och SSRS.

I din roll som Business Intelligence utvecklare arbetar du med att tillhandahålla olika typer av uppföljning till hela Trafikverket. Inom vår verksamhet IKT ( information, teknologi, kommunikation), arbetar vi med införande samt kompetensutveckling inom Big Data och Advanced analytics-området för Trafikverket.

Som Business Intelligence utvecklare arbetar du i ett team där man hjälper varandra att lösa uppgifter samt utveckla sin och andras kompetens. Inom teamet designar och utvecklar vi informationslager inom Trafikverket utifrån verksamhetens krav. Tyngdpunkten i arbetet kommer att ligga på att utveckla ETL-lösningar med hjälp av Power Center. Arbetet infattar också design, utveckling, test, driftsättning samt dokumentation. I din roll kommer du även att ha som uppgift att stötta och coacha de andra utvecklarna inom Sektionen med din erfarenhet inom området.

Vem är du?

För att lyckas bra ser vi att du har mycket god problemlösningsförmåga för att kunna identifiera problem och se lösningar ur ett helhetsperspektiv. I den här rollen följer ett mentorskap över dina kollegor med och det är därför otroligt viktigt att du trivs med att leda, motivera och förse andra med kunskap och nya infallsvinklar i arbetet. Du har lätt för att kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt, du säkerställer att information går fram och påminner och följer upp när det behövs. Du drivs av samarbete och har viljan att utvecklas inom rollen och ta dig an nya arbetsuppgifter och kunskap inom nya tekniker. Du ser vad som behöver göras och agerar därefter.

 

Vi söker dig som;

  • har djup erfarenhet av utveckling av BI-lösningar/ ETL utveckling
  • har djup erfarenhet av DW design och arkitektur samt förtrogen med vedertagen metodik t.ex. Kimball, Data Vault
  • har djup erfarenhet med utveckling av Power Center eller motsvarande verktyg
  • har högskoleutbildning med inriktning IT (180 hp) t.ex. systemvetare, dataingenjör
    eller erfarenhet av rollen i kombination med utbildning som vi bedömer som likvärdig

 

Det är meriterande om du har:

  • haft en ledande roll i systemutvecklingsuppdrag inom Business Intelligence
  • erfarenhet av att arbeta med front end verktyg som Qlik, PowerBI, SSAS och SSRS.
  • dokumenterad erfarenhet av Avancerad Analys

 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Placeringsort: Borlänge eller Göteborg

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2020-05-24


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp