VALT JOBB

Senior teknikspecialist till övervakningssystem


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Som Senior teknikspecialist inom övervakning av anläggning och detektorförvaltning på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi söker dig som vill arbeta i en roll med utveckling och förvaltning av Trafikverkets övervakning av järnvägsanläggning genom detektorförvaltning. Enheten Övervakning arbetar med att styra och analysera information kring våra anläggningar. Detektorerna är en del av anläggningen och övervakar fordonen genom att bl.a. mäta temperaturen på hjul och lager. 

Som medarbetare i detektorförvaltningen kommer du ge expertstöd till olika projekt kring att bygga ut och förbättra järnvägsanläggningen. Exempel på teknikområden som ingår i tjänsten:

 • Mätmetodik och teknik
 • Komplexa system
 • Dataanalys
 • Mekatronik
 • Industriell IOT
 • IT-system för övervakning av anläggning

Du kommer även fungera som stöd i det kontinuerliga arbetet av att säkerställa driften av detektoranläggningarna.

Utöver detta ser vi att du kommer bidra med expertkunskaper vid utveckling av strategi och regelverk för övervakningssystem samt vara ett stöd vid kravställning, upphandling och forskningssamarbeten. Inom Trafikverket deltar vi i internationella arbetsgrupper och standardiseringsarbete där du på sikt kommer kunna bidra med expertkunskaper.

Vem är du?

Du analytisk och kan förmedla komplex information på ett lättförståeligt sätt och ge stöd/råd inom dina specialistområden till samarbetspartners. Därtill är du självgående, förändringsbenägen, flexibel och noggrann i dina åtaganden. 

Vi söker dig som

 • har civilingenjörsexamen eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • Flerårig erfarenhet av mätteknik och sensorsystem
 • Erfarenhet av systemlösningar för industriell automation
 • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du

 • har flerårig erfarenhet av arbete med komplexa system inom spårburen trafik

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Gävle

Trafikverket

Ansök senast 2020-08-26


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp