VALT JOBB

Specialist - Datasamordnare (digital projekthantering)


Ansök här

Vill du arbeta som datasamordnare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområde Investering arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Den här tjänsten innebär att arbeta med infrastrukturprojekt inom väg och/eller järnväg. 

Som datasamordnare kommer du att vara Specialiststöd till våra väg- och järnvägsprojekt och jobba med den digitala projekthanteringen. Arbetet innebär att säkerställa att projektarbeten utförs enligt ställda krav och rutiner även de mot konsult och entreprenad. Du kommer också att medverka vid utveckling av BIM i investeringsprojekt och fungera som stöd i förvaltning och utveckling av kravdokument. BIM är ett av våra områden som är i en mycket expansiv fas.

Arbetet utförs i programmiljöer så som Chaos, IDA/ProjectWise, SharePoint, AutoCAD och Microstation.

Andra arbetsuppgifter kan vara:

  • att medverkar i framtagandet av uppdragsbeskrivningar för utredningar och projekteringsuppdrag
  • att medverka i utvecklingen av ett nationellt arbetssätt
  • att omvärldsbevaka
  • att delta i nationella arbetsgrupper inom Trafikverket

Det finns möjligheter att själv få leda/delta i utvecklingsprojekt inom området. Rollen innebär att du behöver har en förståelse för konsult- och entreprenadjuridik. Dina kollegor kommer att vara andra datasamordnare, mätningsingenjörer, IT-strateger, intelligenta trafiksystemsspecialister (ITS) och specialister inom trafik under byggtid (Mobility Management).

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning. Alternativt har du annan relevant utbildning och arbetslivserfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig.
  • har kunskap inom BIM och arbete i modeller.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du

  • har en förståelse för konsult- och entreprenadjuridik.
  • har jobbat med BIM i projektsammanhang.

Som person 

  • ser vi gärna att du är nyfiken, kan utmana och tänka nytt i kombination med ansvar, analys och eget driv. Då arbetet innebär kontakter både internt och externt är det viktigt att du är lyhörd, och har en god kommunikativ samarbetsförmåga.

Placeringsort: Borlänge, Gävle, Härnösand

Intervjuort: Gävle

Intervjudatum: 26/11 och 3/12

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Tjänsten kan komma att bli placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer då att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Gävle

Trafikverket

Ansök senast 2019-11-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp