VALT JOBB

Specialist byggarbetsmiljö Västlänken och Olskroken planskildhet


Ansök här

Som Specialist byggarbetsmiljö för program Västlänken och Olskroken planskildhet på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Är du specialist inom byggarbetsmiljö och vill vara med och bidra med din kompetens i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt? Då kan det vara dig vi söker!

I rollen som specialist byggarbetsmiljö säkerställer du att programmet uppfyller lagkrav och följer Trafikverkets arbetssätt inom aktuella områden. Du verkar som en ambassadör för en god och stark säkerhetskultur genom att konkretisera, implementera och följa upp arbetssätt. Du tillhör programmets stab och kommer att arbeta i programmets alla skeden. Du kommer även att delta i erfarenhetsutbyte med andra program inom verksamhetsområdet Stora projekt.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Styra och stödja projektledningen för Västlänken och Olskroken med frågor rörande byggarbetsmiljö samt el- och trafiksäkerhet
 • Delta och bidra vid framtagning och granskning av kravdokument och förfrågningsunderlag
 • Följa upp att projektet och dess leverantörer tillämpar och uppfyller lagkrav och föreskrifter för byggarbetsmiljön
 • Följa upp entreprenadkontrakten enligt projektens kontrollplan för byggarbetsmiljö
 • Stödja och vägleda vid analys av avvikelser och oönskade händelser

Som stöd i din roll har du Trafikverkets ledning som driver att säkerheten kommer i främsta rummet - och vår gemensamma "nollvision" med Sveriges Byggindustrier. Du har även hjälp av medarbetare och nätverk inom Trafikverket och Stora projekt.

Vem är du?

Som person är du självgående och initiativtagande med en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du trivs med att arbeta med många frågor parallellt, både självständigt och tillsammans med andra. Du är strukturerad med en god förmåga att planera, analysera och att följa upp. Du är tydlig i din kommunikation vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som

 • har en avslutad och godkänd gymnasieutbildning
 • har utbildning/kurser med inriktning mot byggarbetsmiljö och/eller trafiksäkerhet järnväg och/eller elsäkerhet järnväg
 • har flerårig aktuell arbetslivserfarenhet med inriktning mot byggarbetsmiljö och/eller trafiksäkerhet järnväg
 • har goda kunskaper om gällande lagar och krav inom området
 • har B-körkort

Det är meriterande om du har aktuell

 • erfarenhet av att ha arbetat med incidenthantering och systematiskt säkerhetsarbete, gärna i bygg- och anläggningsbranschen
 • kunskap om eller erfarenhet av el- och trafiksäkerhet inom järnväg
 • erfarenhet av implementering och uppföljning av arbetssätt
 • erfarenhet av att ha arbetat i stora projekt med byggarbetsmiljöfrågor och/eller trafiksäkerhet järnväg alternativt elsäkerhet järnväg

Då stor del av kommunikationen och dokumentationen sker på svenska och engelska behöver du vara bekväm i båda språken, både i tal och skrift.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. De första intervjuerna är planerade att hållas den 10/11 samt den 12/11 via Skype.

Frågor kring tjänsten i programmet hänvisas till stabschef Projekt Västlänken och Olskroken planskildhet, Katarina Delvret, telefon 010-123 86 18.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2020-10-19


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp