VALT JOBB

Specialist Byggnadsverk


Ansök här

Vill du arbeta som specilist inom byggnadsverk i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Som specialist inom byggnadverk tar du fram tekniska krav i projekteringsskedet samt verifierar dessa i byggskedet. Utöver det är du ett aktivt projekterings- och byggstöd till projektledningen. Du deltar i projekteringsmöten och leder konsulter och entreprenörer samt arbetar med nationella och internationella organisationer. I dina arbetsuppgifter ingår även att leda och delta i utvecklingsprojekt inom Konstbyggnadsområdet.

I din roll agerar du rådgivare i tekniska frågor och är kunskapsbärare inom ditt specialistområde. Du stöttar projekten genom din kunskap om regelverk och din egen konstruktionserfarenhet och omsätter detta till en praktisk lösning för projektet. Du deltar i projektets alla skeden från förstudie via projektering och byggskede till förvaltning.

Vi söker dig som

  • är civilingenjör väg och vatten eller ha en annan ingenjörsutbildning som vi tillsammans med relevant erfarenhet bedömer som likvärdig
  • har mångårig erfarenhet av kvalificerade arbetsuppgifter inom teknikområdet och har deltagit i väg-, järnvägs- eller andra infrastrukturprojekt
  • har mångårig erfarenhet av brokonstruktion 
  • har förmåga att formulera dig väl i tal och skrift på svenska och engelska inom teknikområdet
  • har B-körkort

Det är meriterande om du har

  • arbetat som beställare för väg eller järnvägsprojekt
  • erfarenhet av svenska kontrakts- och ersättningsmodeller
  • erfarenhet av byggnadsverk i tunnelmiljö och erfarenhet av såväl betongbroar som stålbroar
  • arbetat i såväl projekterings- som byggskede
  • god kunskap om Trafikverkets regelverk, AMA och EU:s regelverk

I ditt dagliga arbete har du både externa och interna kontakter varför förmåga att kommunicera och upprätthålla en bra dialog med entreprenörer, konsulter och medarbetare i långsiktiga relationer är en viktig egenskap för att passa till tjänsten. Du bör vara självgående, ansvarstagande samt ha lätt för att samarbeta.

 

 

 

 

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Stockholm

Trafikverket

Ansök senast 2019-09-27


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp