VALT JOBB

Specialist Byggnadsverk inriktning projektering


Ansök här

Vill du arbeta som Specialist byggnadsverk i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Som Specialist byggnadsverk arbetar du i Trafikverkets stora projekt i södra och västra Sverige, vilka befinner sig i olika skeden. Västlänken och Olskroken Planskildhet som befinner sig i byggskede, medan Göteborg-Borås, Hässleholm-Lund samt Nya slussar i Trollhättan som befinner sig i planskede. Västlänkens pågående arbete i Göteborgs centrum ger goda förutsättningar att följa projekteringen ut i produktionen. I dina arbetsuppgifter ingår att ställa rätt krav i förfrågningsunderlag, delta i anbudsutvärdering och under arbetets gång kontinuerligt följa upp leverantörernas utredningar, projektering och byggande. I byggskedet följer du tillsammans med projektets byggledare upp leverantörens produktion och utförande. När bygget är klart är du med vid besiktning av byggnadsverken vidare deltar du vid leverantörens framtagande av förvaltningsdata för att projektet slutligen ska kunna lämna över anläggning med tillhörande dokumentation till Trafikverkets förvaltande organisation. Du kommer också att ha möjlighet att bolla aktuella frågor med ett stort antal byggnadsverkare i olika delar av Trafikverkets verksamheter samt att delta i tekniknätverk. Tjänsten innebär ett dagligt samarbete med angränsande teknikområden, såsom geoteknik, bergteknik, hydrogeologi, Installation, Miljö, Fastighet med flera.

Vi söker dig som

  • har utbildning som högskoleingenjör med inriktning Samhällsbyggnad/Bygginriktning eller har en annan ingenjörsutbildning som tillsammans med relevant erfarenhet kan bedömas som likvärdig
  • har några års erfarenhet av arbete med projektering av väg eller järnväg
  • har mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska i tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har arbetat minst ett år med broprojektering
  • har arbetat ute på plats vid bygge av bro under minst ett år

 

Vi lägger vikt vid att du som person har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du är också kreativ och har god problemlösningsförmåga samt har förmåga att se helheten och förståelse att alla projektets skeden vid tillkomsten av ett byggnadsverk är viktiga för ett lyckat slutresultat.

Läs gärna om våra förmåner via länken: https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2019-11-11


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp