VALT JOBB

Specialist Geodetisk mätteknik


Ansök här

Som specialist inom geodetisk mätteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Som specialist arbetar du i huvudsak med frågor inom teknikområdet Mätning och är Trafikverkets representant i investeringsprojekt. Du kommer att stötta våra projekt vid upphandling, genomförande och överlämning till driftenheten. Detta innebär identifiering och hantering av möjligheter, krav och risker i projektet samt att du medverkar i arbetet med att ta fram förfrågningsunderlag för upphandling av leverantörer. Vidare ingår att följa projektets framdrift, resurssättning och uppföljning av leveranser från projektets leverantörer.

Du kommer främst att vara ansvarig specialist för mätning i våra projekt exempelvis Ostlänken, Förbifart Stockholm och ERTMS och med hantering av frågor och metoder gällande geodetiska mätningsarbeten, mät- och ersättningsfrågor samt att du deltar i arbetet med att utveckla ett nationellt samordnat arbetssätt för teknikområdet. Det innebär exempelvis att du deltar i utveckling och granskning av interna krav- och rådsdokument, branschdokument, standarder och remiser. Du kommer även att ge information, samt tolkningar av Trafikverkets krav och råd.

Inom ditt område arbetar du aktivt med omvärldsbevakning, att identifiera utvecklingsbehov samt ansvara för utvecklingsfrågor.

Som person har du förmågan att leda och samordna och är självgående inom teknikområdet. Du är du noggrann med hög känsla för kvalitet. Då arbetet innebär mycket kontakter internt samt externt är det också viktigt att du är kommunikativ, lyhörd och har lätt för att samarbeta med andra.

Vi söker dig som

  • har universitets eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom teknik eller annan relevant utbildning som tillsammans med din erfarenhet bedöms som likvärdig
  • har mångårig erfarenhet inom geodetisk mätning i infrastrukturprojekt
  • har god kunskap gällande regelverk och ramverk inom följande områden: geodetisk mätningsteknik samt byggmätning och toleranser
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av mätningsarbete inom järnväg och entreprenadbranschen
  • har mätningsteknisk behörighet, typ 1 eller 2, utfärdad av Trafikverket.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-06-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp