VALT JOBB

Specialist geologi


Ansök här

Vill du arbeta som specialist geologi i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Trafikverket söker en senior specialist inom geologi som kommer fungera som ett stöd till verksamhetsområdet Stora projekt. Kan det vara du?

I rollen kommer du få möjlighet att i jobba i flera olika stora projekt anpassat efter var din kompetens behövs bäst. För denna tjänst kommer du dock initialt att arbeta mestadels på projekt Förbifart Stockholm som befinner sig i ett byggskede. Där kommer du tillsammans med andra bergspecialister och i nära samarbete med beställarens hydro- och geologorganisation stötta projektledningen.

Du kommer medverka vid utredning, granskning och ledning av projekterande konsulter i utredning, projektering och byggfasen. Du är med i framtagandet av förfrågningsunderlag för entreprenader och fungerar som specilaiststöd till byggledning under byggtiden. I allt arbete ska, investerings-, drift- och underhållskostnader beaktas så att årskostnaden för anläggningen blir så låg som möjligt. Vid projektering skall anläggningen utformas så att skötsel kan ske på ett rationellt och kostnadseffektivt sätt.

 

Vi söker dig som

  • är civilingenjör inom samhällsbyggnad, väg och vatten  med inriktning mot berg och geologi eller så har du annan utbildning och erfarenhet som kan bedömas som likvärdig.
  • har minst mångårig erfarenhet inom området.
  • talar och skriver svenska och engelska obehindrat inom teknikområdet
  • körkort för personbil

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet från tunnelprojekt och kartering både i projekterings- och byggskedet
  • god kunskap om Trafikverkets regelverk, AMA och EU:s regelverk för bergkonstruktioner 
  • arbetat som beställarstöd inom bergmekanik/bergteknik/ingenjörsgeologi i stora tunnelprojekt för väg eller järnväg
  • erfarenhet av att bedöma utredningar, arbetsinsatser och kostnader från projekterande konsulter 

I ditt dagliga arbete har du både externa och interna kontakter varför förmåga att kommunicera och upprätthålla en bra dialog med entreprenörer, konsulter och medarbetare i långsiktiga relationer är en viktig egenskap för att passa till tjänsten. Du bör vara självgående, ansvarstagande samt ha lätt för att samarbeta.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Stockholm

Trafikverket

Ansök senast 2019-09-27


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp