VALT JOBB

Specialist Geoteknik


Ansök här

Vill du arbeta som specialist geoteknik i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Som specialist inom geoteknik är du ett stöd till våra största investeringsprojekt. Det innebär att du exempelvis medverkar vid utredningar, granskningar och ledning av projekterande konsulter och entreprenörer i projekteringsfasen. Du är även med i framtagandet av förfrågningsunderlag för entreprenader och bidrar med stöd, rådgivning och kvalitetssäkring till byggledningen under byggtiden. I nära samverkan med konsulter och entreprenörer tillser du att Trafikverkets regelverk följs i våra projekt. Initialit för denna tjänst kommer du huvudsakligen att arbeta med investeringsprojektet Ostlänken. 

Du kommer också att arbeta med tekniska utredningar, forsknings- och innovationsprojekt, omvärldsbevakning samt att företräda Trafikverket i relevanta branschorganisationer såväl nationellt som internationellt. Rollen erbjuder  möjligheter till fördjupning inom flera olika specialområden inom geoteknik. Arbetet genomsyras av ett kreativt samarbete mellan de olika teknikområdena där vi i projektens olika skeden jobbar tillsammans för att få fram de bästa lösningarna avseende såväl tekniska aspekter som miljö och livscykelkostnad. Det gör att du blir en viktig bärare av kunskaper och erfarenheter.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleexamen med inriktning samhällsbyggnad, väg och vatten med inriktning geoteknik eller anläggningsteknik, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdigt.
  • har mångårig erfarenhet inom området geoteknik från infrastrukturprojekt där du arbetat med projektering.
  • god kunskap om gällande regelverk och ramverk inom ämnesområdet
  • kan uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du har

  • dokumenterad kunskap om entreprenadjuridik 

Som person har du förmåga att se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik och ekonomi. Tjänsten kräver även en god analytisk förmåga, att du är självgående, är lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta och bygga långsiktiga relationer såväl internt som externt.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Stockholm

Trafikverket

Ansök senast 2019-09-27


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp