VALT JOBB

Specialist inom BIM


Ansök här

Som BIM-specialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Vi söker nu en BIM-specialist som är redo för nästa steg i sin utveckling!

Som BIM-specialist arbetar du med att stödja projektledning och teknikspecialister i hantering av objektorienterad information i modeller. Du följer upp informationshantering utifrån givna ramar, upprättar och implementerar styrande och vägledande dokument, samt bistår och stödjer projektledningen vid upphandling med avseende på krav och förutsättningar. Du kommer även vara kontaktperson för ansvariga inom BIM hos leverantören och ansvarar för övergripande modellsamordning samt vidareutveckling av arbetsmetodik i olika projektskeden.

I rollen som BIM-specialist kommer du även att arbeta med:

 • Modellhantering och stötta projektmedlemmarna i arbetet med modeller. Du förbereder modeller inför visningar, hanterar modeller på möten och utför analyser med hjälp av modeller
 • Följa upp och stämma av projekteringen avseende BIM
 • Erfarenhetsåterföring och omvärldsbevakning för att ge det bästa stödet i både projektet och dess projektledning

Vem är du?

Som person är du självgående och trivs med att planera, prioritera och driva på ditt arbete för att uppfylla programmets och Trafikverkets gemensamma mål. Du har en god kommunikationsförmåga och förmedlar budskap till dina mottagare på ett lätt och enkelt sätt. Då tjänsten innebär en stöttande roll med många kontakter både internt och externt så har du en hög samarbetsförmåga.

Vi söker dig som

 • har en civilingenjörs- eller högskoleexamen, alternativt annan utbildning och aktuell erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har några års aktuell erfarenhet av BIM inom infrastruktur
 • har erfarenhet av modellhantering och CAD i tex Civil3D, Microstation
 • kan uttrycka dig väl på svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av arbete med filhanteringssystem, t ex Chaos eller ProjectWise
 • har erfarenhet av BIM i byggskedet (byggplanering, byggande, relationshandlingar och avslut)
 • har kunskap inom GIS
 • har erfarenhet av BIM-arbete i beställarrollen inom bygg- och anläggning

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Intervjuer är planerade att ske 21 september och 22 september 2020.
 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Stockholm

Trafikverket

Ansök senast 2020-08-28


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp