VALT JOBB

Specialist inom mark till Ostlänken


Ansök här

Vill du arbeta som Specialist inom mark i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Vi söker en specialist inom mark, en ingenjör med bred erfarenhet av markprojektering inom väg- ,va- och järnvägsprojektering i olika skeden. Arbetet omfattar såväl tidiga utredningsskeden som system- och bygghandlingsskeden och medverkan i byggskeden. Vi söker någon som ser helheten och som har förmågan att bidra till att foga samman och fylla glappen mellan teknikområden i angränsande discipliner. Att arbeta som specialist inom Mark innebär att du är rådgivare och stöd i Trafikverkets investeringsprojekt. Du jobbar i nära samarbete med ett team av specialister från övriga teknikområden inom bl.a. anläggning, miljö och fastighet.

Du medverkar t.ex. vid utredningar, granskningar, ledning av projekterande konsulter och entreprenörer i projekteringsfasen. Du är med i framtagandet av förfrågningsunderlag för entreprenader och bidrar med stöd, rådgivning och kvalitetssäkring till byggledningen under byggtiden. Du arbetar i nära samverkan med Trafikverkets projektörer och entreprenörer.

Arbetet genomsyras av ett kreativt samarbete i "mellanrummet" mellan discipliner främst såsom väg, bana och VA, men även berg- och geoteknik, där vi tillsammans jobbar för att få fram den bästa lösningen avseende såväl tekniska aspekter som miljö och livscykelkostnad.

Du kommer att vara en viktig bärare av kunskaper och erfarenheter mellan de olika byggprojekten och dess olika skeden. Du kommer att jobba i ett nätverk med specialister inom Trafikverket nationellt, vilket tillsammans med intressanta, komplexa uppdrag borgar för en god personlig kompetensutveckling.

Vi söker dig som

  • är civilingenjör från Väg-och vattenbyggnad eller Samhällsbyggnad med inriktning mot anläggningsteknik, alternativt har annan utbildning och erfarenhet som kan bedömas som likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av kvalificerade arbetsuppgifter inom området och har deltagit i väg-, järnvägs- eller andra infrastrukturprojekt
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av projektering av kanalisation för järnväg
  • har erfarenheter från konsult- och entreprenörsrollen
  • har kunskap om entreprenadjuridik
  • har kunskap om Trafikverkets och andra styrande regelverk samt AMA

I ditt dagliga arbete har du både externa och interna kontakter, så din förmåga att kommunicera och upprätthålla en bra dialog med entreprenörer, konsulter och medarbetare kommer vara vi avgörande för att lyckas och trivas i rollen. Som person är du van att arbeta självständigt och känner ett stort ansvarstagande för dina arbetsuppgifter och dina relationer. Du värdesätter verkligen ett gott samarbete och har lätt för bygga och bevara goda relationer. 

Körkort för personbil är ett krav.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-23


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp