VALT JOBB

Specialist LCC


Ansök här

Som Specialist LCC på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Har du ett brinnande intresse för LCC och vill få möjlighet att arbeta mot de största infrastrukturprojekten i Sverige? I så fall kan det här vara rätt tjänst för dig!

Du kommer tillhöra avdelningen Teknik, miljö och fastighet som stöttar våra program inom Stora projekt. I rollen som Specialist LCC arbetar du med LCC-frågor kopplade till den verksamhet som bedrivs inom Trafikverket inom ny- och ombyggnation av infrastruktur. Du arbetar för att optimera anläggningen ekonomiskt att både bygga, äga och driva under hela dess livslängd.

Våra Stora projekt befinner sig i olika skeden - allt från planläggningskeden till bygghandlingsskeden. I arbetet som Specialist LCC ingår det att regelbundet träffa våra projekterande leverantörer i olika typer av möten, för att t.ex. ge vägledning i projekteringen samt diskutera leveranser och granskningar. Du medverka även i upphandlingsarbeten, med t.ex. framtagande av förfrågningsunderlag.

Du arbetar med att definiera risker i projekten kopplade till LCC, och med erfarenhetsåterföring. Du arbetar även t.ex. med att ta fram bakgrundsmaterial för LCC-bedömningar, som exempelvis: indata för kostnader, underhållsintervall, åtgärdsbehov och uppföljning.  

Arbetsuppgifterna som Specialist LCC består även av att utveckla Trafikverkets kravställning, och precisera vad våra leverantörer framöver ska utarbeta och redovisa inom LCC-området. I utvecklingsarbetet ingår att utvärdera och förbättra arbetssätt och rutiner samt att delta och genomföra FOI-projekt inom LCC-området. Det kan också innebära att du engageras i nationella uppdrag så som att svara på inkomna remisser och ha kontakter med andra myndigheter. Trafikverket har stor bredd på verksamheten och du kommer att samarbeta med kollegor från olika verksamheter och specialiteter, vilket innebär goda möjligheter till personlig utveckling.

Vem är du?

Som person behöver du vara analytisk och kunna se helhetslösningar. Du är strukturerad och det är en självklarhet för dig att självständigt planera och prioritera ditt arbete. Då arbetet involverar många olika kontaktytor och intressenter är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Rollen ställer krav på god förmåga att kommunicera med andra.

Vi söker dig som

  • har civilingenjörsexamen alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flera års erfarenhet av att leda och ansvara för tillämpning av LCC
  • har erfarenhet av att arbeta i större och komplexa projekt eller organisationer
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Det är meriterande om du

  • har god kunskap om underhållsprocesser kopplade till infrastruktur
  • har erfarenhet av LCC från byggindustri eller tillverkningsindustri
  • har arbetat med att utveckla rutiner och nya arbetssätt inom LCC
  • har erfarenhet av LCA

Möjliga placeringsorter för tjänsten är Solna, Linköping, Norrköping, Umeå eller Luleå. 

Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område samt nationellt, kan resor i tjänsten bli aktuella.

Tester kan komma att förekomma i denna rekryteringsprocess.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-11-03


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp