VALT JOBB

Specialist teknik anläggning för vägtrafikledning


Ansök här

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen! Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Vill du arbeta som specialist i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På Trafikledning jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Nu söker vi en specialist som kan utveckla vår verksamhet och förvaltning inom vägtrafikledning. Fokus kommer ligga på trafikledning och övervakning av våra komplexa anläggningar (större broar och tunnlar) på Sveriges huvudvägnät. Du kommer att medverka i och driva förvaltningen av anläggningsnära funktioner, system och tillämpbara rutiner samt säkerställa en kvalitativ operativ leverans. I arbetet ingår att utforma nya och förbättra befintliga åtgärdsplaner som styr tunnlar och broar och ser till att trafiken hanteras på ett effektivt och trafiksäkert sätt. Du kommer även delta vid och medverka till datakonfigurering av vägtrafiksystemet samt delta i enhetens löpande arbete.

I ditt arbete kommer du samarbeta brett med kollegor från andra delar av Trafikverkets verksamhet såsom investerings- och underhållsprojekt och även ha mycket kontakt med vår operativa vägtrafikledningsverksamhet. Goda utvecklingsmöjligheter finns för tjänsten.

Vi söker dig som

  • har en civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen med inriktning mot exempelvis systemvetenskap, väg och vatten eller maskinteknik alternativt har yrkeserfarenheter kombinerat med utbildning som bedöms likvärdigt
  • kan uttrycka dig mycket väl på svenska i både tal och skrift
  • kan uttrycka dig väl på engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av arbete i operativ teknisk verksamhet samt av arbete med processbeskrivningar
  • erfarenhet av kravhantering avseende såväl verksamhetskrav som tekniska krav.
  • kunskap om verksamhetsprocesser som kan jämföras med vår inom vägtrafikledning
  • erfarenhet av operativa stödsystem och samspel mellan anläggning och teknik
  • förståelse och intresse för hur anläggningar fungerar samt kunskap inom gränssnitt för anläggningar (t.ex. OPC-UA)

Vi söker dig som är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Din samarbetsförmåga är god och du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du arbetar effektivt, noggrant och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du gillar att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta.

 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Läs om våra förmåner via länken: https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/

Vi använder främst mail för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din mail regelbundet under denna tid.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Webbaserade urvalstester kan också komma att användas i denna rekrytering.Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-25


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp