VALT JOBB

Specialist Teknik avvattning


Ansök här

Vill du arbeta med vatten i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Som specialist inom avvattningsteknik hanterar du väg- och järnvägsanläggningens avvattning samt dess påverkan på omgivningen avseende vattenflöden, vattennivåer och föroreningstransport via vatten. Vi jobbar med hållbar dagvattenhantering, klimatanpassning, dagvattenrening, yt- och grundvattenskydd, dagvattenjuridik, markavvattning, LCC-bedömning samt material- eller beskrivningsteknik. Vi kan erbjuda dig ett spännande och utvecklande arbete där du i din roll som avvattningsspecialist ingår i en nationell stödfunktion till vår investeringsverksamhet.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:
- stödja våra projektledare inom ditt teknikområde vid upphandling och genomförande av investeringsprojekt
- medverka till att erfarenheter förs vidare i verksamheten
- följa utvecklingen och hålla dig uppdaterad om vad som händer inom specialistområdet
- identifiera och delta i utvecklingsprojekt
- delta i granskning av interna krav- och rådsdokument, branschdokument, standarder och remisser.

Som specialist har du möjlighet att medverka i utvecklingsprojekt inom avdelningen såväl som i nationella projekt. Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område och tillhör en nationell organisation är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet.

Vi söker dig som har

  • högskole- eller civilingenjörsutbildning inom Väg- och vatten, Samhällsbyggnadsteknik eller Miljö- och vattenteknik, alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete inom avvattningsfrågor.
  • har erfarenhet av arbete i infrastrukturprojekt.
  • god kunskap gällande regelverk inom ämnesområdet.
  • goda kunskaper i svenska såväl i tal som skrift
  • B-körkort

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av myndighetsarbete
  • kunskap om entreprenadjuridik och ekonomi.

Som person har du förmåga att se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik och ekonomi. Tjänsten kräver även en god analytisk förmåga, att du är självgående, är lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta.

Intervju planeras 28 eller 29 augusti 2019.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Kristianstad

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-11


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp