VALT JOBB

Specialist Teknik ERTMS


Ansök här

Vill du arbeta som teknisk specialist, ERTMS i en framtidsbransch? Vill du vara med och upphandla och genomföra ett av Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt? Trafikverkets verksamhetsområde Stora Projekt är en av landets - och därmed Nordens - största beställare och bidrar till samhällsutvecklingen såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av det EU-gemensamma tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken. Inom ERTMS projektet utvecklas den digitala signaltekniken för framtidens tågtrafik. För mer information om ERTMS följ länken: www.trafikverket.se/ERTMSTrafikverkets verksamhetsområde Stora Projekt är en av landets - och därmed Nordens - största beställare och bidrar till samhällsutvecklingen såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av det EU-gemensamma tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken. Inom ERTMS projektet utvecklas den digitala signaltekniken för framtidens tågtrafik. För mer information om ERTMS följ länken: www.trafikverket.se/ERTMS

De tekniska specialisterna är kärnan i vårt utvecklingsprojekt för det nya signalsystemet ERTMS och innebär att du arbetar aktivt med att stödja projektet med dina specialistkunskaper inom den moderna digitala signaltekniken.

Att jobba som specialist hos oss i ERTMS-projektet är både roligt som utmanande! Du arbetar med kravformulering, validering och tester för våra digitala system, samtidigt som det är en relationsskapande tjänst med många kontaktytor. I den här rollen kommer du även ha möjlighet att arbeta med utveckling och förbättring av Trafikverkets styrande och stödjande dokument.

Signalteknik inom ERTMS-projektet omfattar ett brett område med flera spännande inriktningar t.ex. kravställning, tester, validering/verifiering, analyser, utredningar, godkännandeprocess, säkerhetstyrning, tillförlitlighet etc. Inom ERTMS-projektet arbetar vi huvudsakligen med ERTMS-systemen, men även med styrsystem för det nuvarande ATC-systemet. För rätt person kommer det finnas möjlighet att utvecklas till att bli expert för framtidens signalsystem.

Vi söker dig som

  • har teknisk utbildning på minst högskolenivå (180 hp) med inriktning elteknik, mekanik, datasystemteknik eller elektroteknik. Alternativt har du annan utbildning och flerårig erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig
  • har flera års erfarenhet av arbete inom signal-, elektro- eller datateknik
  • har arbetat med kravformulering för specifikation av tekniska system som har likvärdig komplexitet som ERTMS

Det är meriterande om du

  • har specifik erfarenhet av kravformulering för signalsystem för tågtrafik, både i form av utformning av generiska regelverk, och/eller anläggningsspecifik kravställning
  • har erfarenhet av arbete med ERTMS, och då helst marksystemsdelen

Som person är du initiativtagande och självständig, samt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Då arbetet innebär många kontakter både internt och externt, är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och kommunicerar väl i tal och skrift både på svenska och engelska. För att fungera bra i rollen bör du vara lösningsorienterad och prestigelös. 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placeringsort är Solna eller Borlänge.

Intervjuer kommer att hållas i Solna under v. 50.

Tester kan förekomma som ett urval i denna process.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-12-01


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp