VALT JOBB

Specialist Teknik Geoteknik


Ansök här

Som specialist inom geoteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vill du vara med och forma hållbara lösningar i några av Sveriges största investeringsprojekt inom väg- och järnväg? Då kan vi erbjuda dig intressanta och utvecklande arbetsuppgifter i stora komplexa byggprojekt.

Hos oss har du ett viktigt uppdrag som bärare av kunskap och erfarenhet till våra allra största investeringsprojekt och du har även möjlighet att delta i tekniska utredningar, forsknings- och innovationsprojekt samt omvärldsbevakning. I rollen kommer du i huvudsak att stödja våra största byggprojekt, företrädelsevis entreprenaderna inom Västlänken tågtunnel under Göteborg, lokaliseringsutredningar för nya stambanor delarna Hässleholm-Lund och Göteborg-Borås och planering av nya slussar i Trollhätte kanal.

Ditt arbete innebär nära samarbete med övriga projektmedlemmar och teknikområden Tillsammans arbetar ni i projektets olika skeden för att få fram de bästa lösningarna avseende tekniska aspekter, miljö, livscykelkostnad och samhällsnytta. Du är sakkunnig inom ditt specialistområde och stödjer projekten bland annat i byggplatsuppföljning och genom kontroll av konstruktionsredovisningar. Rollen innebär även nära samarbete med externa parter såsom projektörer och entreprenader. 

Som specialist inom geoteknik får du vara med och påverka Trafikverkets roll som aktiv beställare och fortsatta strävan att ligga i framkant gällande utveckling och omvärldsbevakning. Du får även möjlighet att arbeta strategiskt med geotekniska frågeställningar och att företräda Trafikverket i relevanta branschorganisationer, både nationellt och internationellt. Du kommer att ingå i ett nätverk med ett 40-tal geoteknikspecialister inom Trafikverket, vilket ger dig goda möjligheter till kompetensutveckling.

Vi söker dig som

  • är civilingenjör från Väg-och vattenbyggnad eller Samhällsbyggnad med inriktning mot geoteknik/anläggningsteknik, alternativt har annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flera års erfarenhet av kvalificerade arbetsuppgifter inom geoteknik
  • uttrycker dig väl i svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av geokonstruktionsarbete
  • har erfarenhet från entreprenad- eller beställarroll
  • har erfarenhet från planering eller byggande av väg eller järnväg

Då arbetet innebär mycket kontakter såväl internt som utanför Trafikverket är det viktigt att du har god förmåga att samarbeta med din omgivning. Med hjälp av din goda kommunikationsförmåga förmedlar du ditt budskap på ett enkelt och tydligt sätt. Du är ansvarsfull och ser till att de frågeställningar du får hanteras och följs upp på ett professionellt sätt. Du har också god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.


Välkommen med din ansökan till vårt kompetenta team!

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Malmö

Trafikverket

Ansök senast 2021-06-17


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp