VALT JOBB

Specialist Vägutformning


Ansök här

Vill du arbeta som Specialist väg i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

I tjänsten som specialist inom vägutrustning och vägutformning är ditt arbetsområde att driva och utveckla Trafikverkets verksamhet inom området vägutrustning, vägutformning och trafiksäkerhet.

Du är ett stöd till projektledaren vid upphandling och genomförande av investeringsprojekt samt medverkar till att erfarenheter förs vidare i verksamheten. Du arbetar oftast i nära samarbete med kollegor inom närliggande teknikområden. Du deltar i olika typer av projekt, från plan- till byggskedet där framtagande av förfrågningsunderlag och leveranskontroller av tekniska beskrivningar och andra projekthandlingar är en central del. Tjänsten innebär även att du ibland samordnar närliggande teknikområden och arbetar då närmare projektledningen.

En annan viktig del är att medverka i arbetet med att utveckla regelverk, tekniska utredningar, forsknings- och utvecklingsprojekt, standardisering och omvärldsbevakning. Du företräder också Trafikverket i relevanta branschorganisationer såväl nationellt som internationellt. Vi ser här vägräcken som ett tydligt område att arbeta inom. Som vägutformare har du chansen att påverka hela branschen med ditt arbete.

Resor i tjänsten förekommer då vi är en nationell organisation.

Vi söker dig

  • har civilingenjörsexamen om 180 hp (120 p)inom väg och vatten eller samhällsbyggnad, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet vi bedömer som lämplig
  • har flera års erfarenhet av arbete inom område vägprojektering eller vägutrustning, förvärvad till exempel genom att du arbetar som vägprojektör, uppdragsansvarig eller teknikansvarig
  • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet inom vägräcken eller vägmärken

Som person har du förmåga att se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik och ekonom. Du har god analytisk förmåga, är självgående, lösningsorienterad och har god samarbetsförmåga.

Placeringsort är i första hand i Göteborg, men även Karlstad, Halmstad, Trollhättan eller Skövde kan diskuteras.

 

Läs gärna om våra förmåner via länken:

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-25


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp