VALT JOBB

SRK-handläggare


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Som SRK-handläggare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Som SRK-handläggare(säkerhet, risk-och kvalitetshandläggare) kommer du primärt stödja verksamheten vid införande och i tillämpningen av arbetssätt samt verktyg inom processer, riskhantering, revisionsverksamhet och arbetsmiljö. Du kommer sekundärt stödja verksamheten inom samhällssäkerhet och till viss del samordning av garantiärenden. I din roll kommer du stödja vid utveckling, förbättring, uppföljning och förvaltning inom verksamheten exempelvis i samband med ledningens genomgång, egenkontroll samt leveransuppföljning.  Arbetet utförs tillsammans med andra i en liten grupp samt i dialog med kollegor runt om i landet och många kontakter med medarbetare inom det geografiska området.

För att lyckas i rollen ser vi att du är självgående, tar ansvar för din uppgift och strukturerar själv ditt angreppssätt samt driver dina processer vidare. Du är analytisk, löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö. Som SRK-handläggare har du en god kommunikationsförmåga, du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är nätverkande, tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer.

Vi söker dig som

  • har tagit kandidatexamen(180hp) inom områdena kvalitet och utveckling senast 2019
  • har körkort för manuellt växlad personbil
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
  • har erfarenhet av att utföra HMSQ-ronder(interna revisioner) inom ett större företag eller offentlig sektor

Det är meriterande om du

  • har minst tre månaders erfarenhet av garantihantering
  • har erfarenhet av att genomföra egenkontroller
  • har erfarenhet av kvalitetskrav i upphandlad verksamhet inom offentlig sektor
  • har erfarenhet av rapportering av Intern styrning och kontroll

Börja med att svara på urvalsfrågorna innan du ser över cv och personligt brev.

Test kommer genomföras i processen under vecka 15-16 och återkoppling efter det kommer ske vecka 18.

Intervjuer är planerade att hållas vecka 19.

Placeringsort Gävle.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Gävle

Trafikverket

Ansök senast 2020-04-06


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp