VALT JOBB

Strateg byggarbetsmiljö


Ansök här

Som strateg byggarbetsmiljö på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. 

Nu söker vi en strateg med inriktning byggarbetsmiljö till Trafikverket Investering. Drivs du av att vilja förbättra och utveckla byggherrens arbetsmiljöarbete? Har du erfarenhet av att arbeta som byggarbetsmiljöspecialist men vill ta nästa steg i en strateg roll? Då är det dig vi söker!

Som strateg inom byggarbetsmiljö på Trafikverket - Investering har du till uppgift att arbeta med området byggarbetsmiljö både utifrån ett projektnära perspektiv i investeringsprojekten men även ur ett Trafikverksperspektiv. Rollen innebär att du utifrån ett strategiskt perspektiv driver utvecklingen av byggherrens arbetsmiljöarbete på kort och lång sikt, samtidigt som du även kommer att arbeta operativt med arbetsmiljöfrågorna i projektverksamheten. Arbetet innefattar även till viss del arbete inom andra säkerhetsområden där beröringspunkter finns som t ex el- och trafiksäkerhet för väg och järnväg.

Genom många kontakter och samarbeten samt genom att skapa effektiva processer säkerställer du att vi följer lagstiftning, myndighetskrav och myndighetens egna mål och standarder. Du är också aktiv i vår hantering av avvikelser, både ur myndighets- och förbättringsperspektiv.

I dina arbetsuppgifter ingår t ex att:

 • Vägleda i frågor om arbetssätt och verktyg
 • Stödja ledning med analyser och beslutsunderlag
 • Stödja projektverksamheten med framtagande av handlingar
 • Stödja vid rapportering och hantering av olyckor, tillbud och avvikelser
 • Uppföljning på olika organisatoriska nivåer
 • Delta i remissarbete inom ämnesområdet
 • Leda arbetet i förvaltningsorganisationen gällande byggarbetsmiljö
 • Hålla interna utbildningar och workshops inom området
 • Agera kravställare och rådgivare inom myndigheten inom byggarbetsmiljö
 • Utveckla det strategiska byggarbetsmiljöarbetet inom Trafikverket

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt.

Då vi är en nationell organisation så förekommer det resor i Sverige och en stor del av arbetet sker via Skype.

Vem är du?

Som person drivs du av att vilja förbättra säkerhets- och byggarbetsmiljöarbetet. Du tar initiativ och ser både utmaningar och lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vi som jobbar inom enheten finns på olika ställen i landet, så förmåga att vara självgående, d.v.s. kunna planera, prioritera, genomföra och slutföra uppdrag är nödvändigt. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen och perspektiv. Det innebär till exempel att du är kommunikativ, lyhörd samt har god samarbetsförmåga. Du kommer att arbeta i många olika investeringsprojekt och är därför flexibel i ditt förhållningssätt och kan anpassa dig till rådande situationer och omständigheter.

Vi söker dig som

 • har akademisk utbildning inom byggarbetsmiljöområdet eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har flerårig erfarenhet i närtid av att arbeta med byggarbetsmiljö i projektverksamhet och som ledningsstöd
 • har erfarenhet av att arbeta strategiskt i att ta fram styrning och stöd

Det är meriterande om du:

 • har erfarenhet av en strategisk roll inom området byggarbetsmiljö
 • har erfarenhet av arbeta i bygg -och anläggningsbranschen

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Tester kommer vara som en del i denna rekryteringsprocess.

De första intervjuerna är planerade att hållas via Skype 4-5 november.

Placeringsorter för tjänsten är: Solna, Göteborg, Malmö -andra orter kan komma att diskuteras.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-10-22


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp