VALT JOBB

Strategisk planerare


Ansök här

Som strategisk planerare på nationell nivå inom vägnät på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Du kommer att arbeta på en enhet som nationellt ansvarar för väg- och järnvägsnätsfrågor, funktionella krav och utformning av transportsystemet samt trafikreglering- och vägvisningsfrågor.

Som strategisk planerare på nationell nivå kommer du att arbeta med strategier för samt förvaltning och utveckling av Trafikverkets strategiskt utpekade vägnät samt frågor kopplade till rätt väghållaransvar. I projekten, som leds nationellt, deltar ofta samtliga Trafikverksregioner. Exempel på aktuella arbetsuppgifter är handläggning av beslutade gränser för kommunala väghållningsområden samt utredning om vägnumrering av vägar med vägnummer under 500.

Remisser, regeringsuppdrag och andra uppgifter av övergripande karaktär kan förekomma. Du deltar också i utveckling av arbetssätt samt styrande och stödjande dokument.

Enheten består av 20 personer och din närmsta arbetsgrupp består av 5 andra planerare med olika bakgrund, utspridda över landet. Du kommer att komma till ett mycket gott team med högt i tak, prestigelöst förhållningsätt och där man har tät dialog om olika sakfrågor. Majoriteten av alla möten sker via Skype.

Tjänsten är ett vikariat med start så snart som möjligt och avslut i augusti 2021.

Möjliga placeringsorter: Borlänge, Luleå, Solna, Gävle, Eskilstuna, Göteborg eller Kristianstad.

Vem är du?

För att trivas i rollen ser vi att du har en god samarbetsförmåga då arbetsuppgifterna innebär nära samarbeten såväl inom den egna enheten men även mellan regioner och andra verksamhetsområden inom Trafikverket. Du tycker om att skapa nya kontakter och har naturligt för att bygga relationer inom ditt område. Du har även en god kommunikationsförmåga och förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation beroende på mottagare. Du är självgående och tar ansvar för din uppgift där du själv strukturerar ditt angreppssätt och driver processer framåt. 

 

Vi ser att du:

  • har högskoleutbildning om minst 240 hp med inriktning samhällsplanering/fysisk planering, eller annan utbildning ihop med erfarenhet, som vi sammantaget bedömer likvärdig.
  • har god kunskap i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet från arbete med långsiktig planering kopplat mot transportsystemet
  • har erfarenhet av att leda projekt
  • har kunskap om Trafikverkets planeringsprocess och om transportsystemets funktion
  • har kunskap om strategiska vägnätsfrågor

 

Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2020-06-07


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp