VALT JOBB

Strategisk planerare nationell


Ansök här

Vill du arbeta som Nationell strategisk planerare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Som Nationell Strategisk planerare med inriktning Luftfart kommer du arbeta med frågor kopplade till den långsiktiga planeringen av transportsystemet. Exempel på arbetsuppgifter är att medverka i framtagandet av Nationell plan för transportsystemet och ansökningar om finansiering av EU-medel (CEF) samt verka inom området Forskning och Innovation. Du kommer att driva utvecklingsfrågor tillsammans med landets flygplatshållare. Samordnare och projektledare kommer vara dina roller för olika frågor även inom andra trafikslag än luftfarten. Det är mycket regeringsuppdrag där du bland annat kommer att samarbeta med andra myndigheter och branschorganisationer . Du arbetar som generalist med breda kunskaper om transportsystemet i stort.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p)
  • erfarenhet från luftfartsområdet

Det är meriterande om du har erfarenhet av

  • strategisk planering/ infrastrukturplanering
  • projektledning
  • samhällsplanering

För att lyckas i rollen ser vi att du har god problemlösning; - och analytisk förmåga som gör att du identifierar problem och kan utveckla lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du drivs av utveckling och ständiga förbättringar. Du är förändringsbenägen och initiativrik genom att du självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Att kunna ha en god kommunikativ förmåga är viktigt då du kommer att förmedla dina och andras idéer om hur organisationen kan utvecklas. Att du dessutom har god samarbetsförmåga är en förutsättning då rollen kräver att man arbetar ihop för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.

Intervjuer planeras att ske i Borlänge under vecka 46 och 47.

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-10-24


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp