VALT JOBB

Systemspecialist IT, Remedy


Ansök här

Som Systemspecialist IT på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Är du en erfaren Systemspecialist inom Remedy och stimuleras av dialog och utveckling? Då är det här jobbet för dig !

Systemförvaltning är en enhet inom avdelningen Gemensam IT, med ca 50 medarbetare. Vi stöttar alla Trafikverkets centrala funktioner i deras it-behov.  I detta uppdrag ingår också att ansvara för IKT:s (Informations- och kommunikationsteknik) egna stödsystem, vilket innebär att tillsammans med hela IKT jobbar vi för att skapa bästa förutsättningar för hela leveransen. Det unika med oss är möjligheten att få bidra i utvecklingsprojekt, i närhet med den verksamhet som vi stöttar. Vi jobbar i team, som ibland är dynamiska, för att passa just den uppgift vi ska lösa för stunden. Vi söker nu två Systemspecialister Remedy, en med inriktning plattform och en med inriktning teknikutveckling.

Som Systemspecialist IT rör du dig mellan att vara strategisk och operativ. För att klara resultatkraven för verksamheten så jobbar du förutsättningsskapande. Du bidrar till att införa arbetsmetoder som leder till förbättringar och effektivitet. Du kommer att arbeta med att vidareutveckla, anpassa och effektivisera specifik teknisk infrastruktur samt är verksam som expertstöd inom Trafikverkets IT-lösningar inom Remedy. Du medverkar även som teknisk specialist i olika projekt, uppdrag och aktiviteter.

Du arbetar med livscykelhantering och åtgärdsplanering av tekniska plattformar inom området. Du inför andra användare i systemet och du fångar upp verksamhetens och andra omständigheters olika behov inom området och omsätter det i förslag på förbättringar. Du deltar även i olika användarforum, verksamhetsforum och omvärldsbevakar området.

Arbetets fokus ligger på att genom dialog och det goda samarbetet säkerställa enhetens leveranser. Resor i Sverige i mindre omfattning ingår i tjänsten.

Vem är du?

Du har en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du drivs av utveckling och ständiga förbättringar, är öppen för förändringar och ser innovativa lösningar. Du har förmåga att förmedla dina och andras idéer om hur plattformen kan utvecklas.

Du har även en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Förutom detta så har du en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

För båda tjänsterna:

  • Du har Högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning i kombination med erfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig.
  • Du har mångårig kompetens/erfarenhet inom området Remedy ARS.
  • Du har mycket god kunskap om bakomliggande teorier och principer inom området ärendehantering .
  • Du har erfarenhet av anpassade versioner av Remedy, specifikt modulen ITSM.
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

För tjänsten "Systemspecialist Remedy med inriktning Plattformsarkitektur":

  • Du har mångårig erfarenhet inom hela Remedy plattformen och dess möjligheter.

För tjänsten "Systemspecialist Remedy med inriktning teknikutveckling":

  • Du har mångårig erfarenhet av teknikutveckling inom Remedy ITSM.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placeringsort: Någon av orterna Borlänge, Stockholm, Göteborg eller Örebro. Intervjuer kommer att ske främst i Borlänge under vecka 8 år 2020.

Känner du igen dig i beskrivningen och blev intresserad? Då ser vi fram emot att få din ansökan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta Per Lindqvist på tel.nr 010-125 72 21.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och gör Sverige närmare med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2020-01-19


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp