VALT JOBB

Systemspecialist IT


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

I rollen som systemspecialist på Trafikverket är du personen som driver arbetet kring de system du är "specialist på" och blir på så sätt experten som ger nytta hela vägen ut till både väg- och järnvägsnät. Du har självklart stöd av kollegor och ledare för att komma framåt. Det vardagliga arbetet innebär att du hjälper till att släcka incidenter och jobbar med avancerad problemlösning samtidigt som du utför ett proaktivt arbete med nya versioner av både system och program. Du behöver framför allt vara duktig på att sätta dig in i hur system integrerar med varandra. Rollen innebär också att vara ett stöd för arkitekter och ledare i förvaltning med kunskap och planering inför kommande år. 

För att trivas hos oss på Trafikverket behöver du vara pålitlig, engagerad och modig. För att sedan trivas i rollen som Systemspecialist ser vi att du kan driva ditt arbete självständigt, gärna med framgång och proaktivitet. Detta i kombination med social förmåg och ett gediget intresse för problemlösning.

Vi söker dig som

  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har jobbat med drift av Microsoft IIS.
  • i närtid har arbetat med ADC:er så som F5 Big IP eller Citrix Netscaler för att lösa publicering av applikationer.
  • har arbetat med virtuella applikationer och skrivbord (Virtual apps and desktops) med komponenter ifrån Citrix.

Det är meriterande om du

  • har certifierat dig inom Citrix i nivån CCA eller CCP under de senaste åren.
  • har arbetat med Microsoft IIS i drift och underhåll.
  • har jobbat inom offentlig sektor med liknande arbetsuppgifter.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Intervjuort: Borlänge

Placeringsort: Borlänge alt. Solna

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-10-29


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp