VALT JOBB

Systemspecialist IT


Ansök här

Som systemspecialist IT på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga!

Trafikverkets IKT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IKT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Enheten datakommunikation tele ansvarar för bland annat telekommunikation för järnvägens behov i Trafikverkets eget IP-nätverk, men även myndighetens Datahallskommunikation och tillhörande system.

Välkommen att söka jobb hos oss som Systemspecialist med inriktning datahallskommunikation och  nätverk med placering i Gävle eller Borlänge. Vi vill ha din ansökan senast 2020-06-01

På denna tjänst arbetar du företrädelsvis med Trafikverkets Datahallslösningar i nära samarbete med övriga inom IKT-organisationen samt användare av nätets kommunikationstjänster. 

Tillsammans med kollegor ansvarar du för driftfrågor, samt med att vidareutveckla och effektivisera specifik teknisk telekominfrastruktur.  Du är även expertstöd inom Trafikverkets IKT-lösningar och du kan medverka som teknisk specialist i tjänsteutvecklingsprojekt. Arbete med produktionsuppföljning ingår.

Övriga exempel på arbetsuppgifter.

 • Planering och design av både befintliga och nya nätlösningar.
 • Ansvar för driftfrågor och felavhjälpning.
 • Tester i lab inför ny teknik, nätlösningar och kommunikationstjänster.
 • Stöd vid leverans av kommunikationstjänster.
 • Konfigurering samt backup av nätverksutrustning.
 • Medverka som teknisk expert vid framtagandet av nya tjänster och teknologier.
 • Utföra vissa entreprenörsbeställningar.
 • Viss leverantörskontakt.
 • Ansvar för korrekt dokumentation i relevanta stödsystem.
 • Deltaga i förvaltningsuppgifter med utveckling av teknik och kommunikationslösningar.
 • Styra och leda entreprenörer i fält.
 • Second-line support till vår övervakningscentral NMC. (NOC)

Resor inom och utom landet kan förekomma. Schemalagd beredskap samt visst nattarbete ingår i tjänsten.

Vi söker dig som har gymnasial/eftergymnasial utbildning inom datakom/transmission eller motsvarande kunskaper/utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdiga.

Du har flera års relevant arbetserfarenhet och har mycket god kompetens inom utpekat teknikområde och god kunskap om bakomliggande teorier och principer.

För att lyckas i tjänsten så har du även kunskaper om IP-nät med tillhörande protokoll samt tjänster och dess förutsättning för applikationer. Vidare har du även erfarenhet av felsökning och dokumentation i stora IP-nät samt förståelse och kunskap om nätdesign. Du ska även ha god kunskap om OSI-modellen upp till nätverksskiktet samt förståelse för ovanstående skikt.  Då resor kan komma att ingå i tjänsten så krävs B-körkort.

Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet om Infoblox DDI, Check Point brandväggar, Cisco ASA, McAfee MWG, Cisco WLC eller Cisco Prime infrastructure, VPN, vNext, Cisco DNA, BGP, OSPF och Lastbalanserare är det meriterande som systemspecialist inriktning datakomm datahall.

Som person är du lösningsorienterad och van av att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor. Du brinner för teknik och teknikutveckling. Du kommer att samarbeta både inom och/eller utom verksamheten så vi ställer höga krav på din samarbetsförmåga. Arbetsuppgifterna du ställs inför i arbetet är ofta komplexa, olikartade samt komplicerade och kräver därför god analysförmåga samt kreativitet och ödmjukhet.  

Vi söker dig som är helt självgående, som snabbt kan fatta egna beslut i linje med kundernas avtal samt verksamhetens behov.  Du har social kompetens och god sammarbetsförmåga. Du har naturligvis stor datorvana och mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

 

 

Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll och säkerhetssamtal kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Placeringsorter: Borlänge eller Gävle

Intervjuer: Intervjuer kommer att genomföras via SKYPE under v. 24

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. 

Gävle

Trafikverket

Ansök senast 2020-06-01


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp