VALT JOBB

Systemspecialist Linux


Ansök här

Vill du vara med och forma Sveriges största IT-infrastruktur med stor variation i arbetsuppgifterna? Hos trafikverket får du bidra till att skapa ett tillgängligt Sverige, där du gör nytta för hela samhället. Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta i den spännande digitaliseringsresan som pågår just nu.

Nu har du chansen att bli en av våra Linuxexperter i teamet som sköter drift av Trafikverkets Linuxmiljöer, som i sin tur möjliggör Sveriges transportsystem. Som systemspecialist arbetar du med drift och underhåll av servermiljön inom Trafikverkets datacenter. Driftmiljöerna är placerade i Borlänge, Gävle, Solna och Göteborg. Du som söker tjänsten kommer att vara placerad i någon av dessa städer alternativt Örebro eller Uppsala.

Du ingår i ett kvalificerat datacenterteam som producerar tjänster med hög kvalitet inom server, nätverk, lagring och backup. Du kommer att arbeta självständigt med stort ansvar och ha dagliga kontakter med förvaltare och internationella leverantörer. Driftmiljön är baserad på Cisco, HP, Oracle hårdvara och våra operativsystem är i huvudsak Red Hat, Suse, Solaris och Windows Server. Virtualiserar gör vi på Vmware, HyperV samt Solaris. Lagringen ligger på EMC.

Vi söker dig som

  • är senior tekniker med bred kompetensbas och spets inom Linux.
  • har mångårig erfarenhet av Linux eller Unix i större driftmiljöer eller annan kompetens som vi bedömer som likvärdig
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom IT men det är inget krav.

Det är meriterande om du har kunskaper inom ett eller flera av följande områden:

  • RHEL 6/7/8, SLES 12/15, Solaris 10/11
  • Red Hat Satellite 6, Salt
  • Shellscript (bash, ksh etc.), Perl, Python, Yaml
  • Paketera RPMer

Som person är du en teamplayer och har god problemlösningsförmåga där du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du har förmåga att ta initiativ och självständigt ser vad som behöver göras utifrån ett helhetsperspektiv.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst. Beredskap kommer att ingå i tjänsten.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-09-16


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp