VALT JOBB

Systemtekniker Applikationsdrift


Ansök här

Som Systemtekniker Applikationsdrift på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Avdelningen Järnväg IT ansvarar för att vidmakthålla och utveckla it-leveransen ur ett järnvägsperspektiv.

I den här spännande rollen ingår du i det team som tillsammans driver dagens och utvecklar framtidens system. Vi står inför stora systemskiften de närmaste åren med nya IT-lösningar. Som systemtekniker får ditt arbete avgörande betydelse för trafikledarnas förmåga att styra järnvägstrafiken. Du kommer arbeta med drift, driftsättningar och stöd runt Trafikverkets applikationsmiljö inom järnvägsnära system. Miljön bygger övervägande på Microsofts tekniska plattform men det förekommer även Oracle och en stor mängd integrationer och kopplingar mot operativa system med olika typer av inbyggda IT-system.

Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat:

  • Applikationsdrift och applikationssupport av operativa järnvägssystem
  • Samarbeta i team med engagerade kollegor under agila former
  • Jobba med automatisering av driftsättningar
  • I takt med teknikutveckling optimera driftmiljöer
  • Ha en öppen dialog med verksamhet och övriga delar av IT i driftfrågor

Utifrån din erfarenhet och kompetens kommer du att få introduktion, internutbildning och vid behov en erfaren mentor. Vi erbjuder DIG en möjlighet att utvecklas tillsammans med våra övriga medarbetare i ett område med många karriärvägar och utvecklingsmöjligheter. Vi vill att du ska nå din fulla potential och uppnå dina personliga ambitioner. Vi sätter därför tillsammans upp en plan för din framtid hos oss.

Vem är du?

Du har en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter. Du är en ansvarsfull person och har en god samarbetsförmåga. Det är viktigt för dig att hitta säkra robusta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskat resultat. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Vi söker dig som

  • har minst en gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller annan utbildning i kombination med erfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig.
  • har minst ett års arbetserfarenhet av området applikationsdrift.
  • har lätt för att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av: Windows serverplattform, MS SQL, IIS, Failover Cluster Manager och/eller PowerShell script.

Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/ 

Eller lär dig mer om den nya tidens moderna tågtrafikledning: https://www.youtube.com/watch?v=3eh5OgUt6Oc 

I denna rekrytering ingår tester och arbetsprov. En inbjudan till test/arbetsprov skickas ut via mejl, så ha gärna lite extra uppsikt över din mejlkorg veckorna efter sista ansökningsdag så du inte missar en ev. inbjudan.

Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef, Christina Sveder om du har frågor om tjänst, verksamhet etc. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och gör Sverige närmare med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2020-06-07


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp