VALT JOBB

Systemtekniker IT


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Vi söker just nu DIG som vill arbeta som Systemtekniker med Trafikverkets framtida nya tågledningssystem. Fokus ligger på drift och att utveckla den samt olika tekniker inom området tågledning. Detta är en spännande möjlighet för dig att arbeta med teknik i absolut framkant och för dig som vill utvecklas brett och snabbt i din kompetens.
Du kommer att arbeta med bland annat drift och underhåll av systemet, servrar, lagring och nätverk, hantering av virtuella maskiner, felsökning av t.ex. kommunikations- och integrationsproblem, automatisering och scriptning. Tjänsten passar dig som har ett brinnande intresse för teknik och som gärna jobbar på djupet med tekniska utmaningar. Missa inte detta unika tillfälle!

Vi söker dig som

 • har en högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot IT 180 hp (120 p) t ex Systemvetare, Dataingenjör eller annan utbildning inom IT t ex flerårig KY/YH utbildning inkl flerårig arbetslivserfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig.
 • har arbetslivserfarenhet inom systemtekniker-området i ett större företag med verksamhet dygnet runt, årets alla dagar.
 • har en god bred dokumenterad kunskap inom Datacenterdrift.
 • talar och skriver flytande svenska och engelska.
 • har ett brinnande intresse för teknik och som gärna jobbar på djupet med tekniska utmaningar.
 • har möjlighet och en vilja av att arbeta i en 24/7 tjänstgöring (dvs i ett schema som förutom tjänstgöring under dagtid även innebär arbete under vissa kvällar och helger).

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av integration.
 • har erfarenhet av Cisco-produkter.
 • har erfarenhet av MS HyperV och/eller NETAPP
 • har erfarenhet av Nätverk och nätverkssäkerhet.
 • har erfarenhet av arbete i enlighet med ITIL.
 • har erfarenhet av IT-säkerhet
 • har erfarenhet och kunskap av automation.
 • har erfarenhet av arbete med Livscykelhantering.
 • har flerårig arbetslivserfarenhet inom MS Windows Server och tillhörande stödsystem
 • har erfarenhet av arbete inom operativa miljöer med 24/7-krav.

Vi söker dig som person

 • drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar.
 • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
 • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
 • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är lyhörd och en riktig fena på att hitta finurliga lösningar på de krav som inkommer.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

I en del av våra rekryteringar tillämpar vi tester och arbetsprov och det kan alltså bli aktuellt även i denna rekrytering. Vi kommer i så fall att höra av oss till dig med en inbjudan via mejl. Håll därför gärna lite extra koll på din mejlinkorg (inkl spamkorg) de första veckorna efter det att ansökningstiden har löpt ut, 

Placeringsort och intervjuort är i Borlänge.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-09-03


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp