VALT JOBB

Systemtekniker IT


Ansök här

Som Systemtekniker IKT på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vill du vara med och utveckla Trafikverkets Datacenter förmåga att utveckla och driva, dygnet runt- året om?

Trafikverkets Datacenter serverinfrastruktur där tjänsten är placerad, förvaltar IT-infrastruktur inom Trafikverket. Vår uppgift är bl.a. att jobba med vidmakthållande, förändringar, vidareutveckling och förvalta inom områdena datacenterlösningar samt serverlösningar på specialistnivå.

Arbetet som Systemtekniker på Datacenter Serverinfrastruktur innebär att ansvara för och delta i arbetet med teknisk förvaltning av Datacenters IT-infrastruktur, som har höga krav på tillgänglighet och IT-säkerhet. Du kommer att arbeta med utveckling, förvaltning och framtagande av teknisk dokumentation av ingående komponenter med inriktning på Datacenters plattformar. Du jobbar i team som består av erfarna kollegor som hjälper dig att komma in i rollen på bästa sätt.

Arbetet innebär att arbeta med bland annat följande tekniker, metoder och områden:

  • Virtualiseringsplattformar
  • Backup
  • Lagring
  • Scriptning och programmering

I tjänsten ingår beredskap och resor i mindre omfattning inom landet.

Vi erbjuder dig

I Trafikverket finns en stark värdegrund som bygger på pålitlighet, engagemang och modighet. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, läs mer om det här: https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/ 

 

Vem är du?

Du behöver ha ett stort intresse för utveckling, drivas av teknisk problemlösning och bidra med nya idéer. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Som person är du öppen och social, trygg i dig själv, har gott omdöme och anpassar dig samtidigt som du har egen integritet.

Du arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar sitt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du ser även möjligheter i förändringar. Du löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö. Du anpassar dig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.

Du

  • har körkort för personbil
  • har högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper inkl arbetserfarenhet inom området som vi kan bedöma likvärdigt.
  • har aktuell och relevant arbetserfarenhet inom Datacenter serverinfrastruktur.
  • har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.
  • har praktisk arbetserfarenhet av scriptning.
  • har arbetserfarenhet av drift av komplexa IT-miljöer med höga IT-säkerhetskrav.

 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Placering/arbetsort: Borlänge, Gävle eller Solna.

Tillträde: Tjänsten skall tillträdas så snart det är möjligt och är en tillsvidareanställning med inledande 6 månaders provanställning.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Christer Bolestedt, Sektionschef, telefonnr finns nedan.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2020-08-16


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp