VALT JOBB

Systemtekniker IT


Ansök här

Som systemtekniker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Är du en systemtekniker inom IT som vill ha en utmaning, möjlighet att växa samt vara med och bidra till förändring inom Trafikverket och utvecklas med vår digitalisering? Då kan detta vara en tjänst för dig!

Som tekniker på IT kommer du bland annat att arbeta med installationer, felsökning och felavhjälpning inom Trafikverkets applikationsplattformar och applikationer exempel GIS plattformen eller egen utvecklad applikation för någon verksamhet. Du kommer även att hjälp till med bevakning och uppföljning av dessa. Du ser till att viktig information, t.ex. behörighet eller kartinformation, kommer fram till rätt person inom och utanför Trafikverket. Du kommer också vara en viktig person som hjälper projekten med att ha en fungerande plattform och applikationer.

Du kommer arbeta i ett team som består av erfarna kollegor där vi hjälper varandra att lösa uppgifter och vi har ett nära samarbete. Vi sitter placerade i Borlänge och Göteborg. Vi kommunicerar ofta via Skype och vi använder våra digitala hjälpmedel för att undvika tjänsteresor. I den här tjänsten har du goda möjligheter att utveckla din kompentens och Trafikverkets digitalisering ger dig som vill goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet.

Du arbetar vardagar under dagtid men tjänsten innebär också viss beredskapstjänstgöring.

Vem är du?

Du har en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är strukturerad och har förmågan att skapa genomförbara planer på kort- och långsikt. Du är tydlig i din kommunikation och anpassar kommunikationen efter mottagaren. Du har en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Vi söker dig som

 • har högskoleutbildning inom IT alt. annan utbildning i kombination med för tjänsten relevant arbetslivserfarenhet i närtid.
 • har dokumenterad erfarenhet inom Microsoft Windows produkter
 • har dokumenterad erfarenhet inom Microsoft SQL server
 • har dokumenterad erfarenhet inom IT support

Det ses som ett extra plus i kanten och är meriterande om du har något av följande:

 • kunskap eller erfarenhet av beslutstödsplattformar (Business Intelligence)
 • kunskap eller erfarenhet av GIS plattformar
 • kunskap eller erfarenhet av Azur Devops
 • kunskap eller erfarenhet av BizTalk
 • kunskap eller erfarenhet av EpiServer
 • kunskaper om ramverket ITIL och dess processer, framför allt incident, problem, change och release
 • har erfarenhet av samhällskritisk 24/7-verksamhet

Denna tjänst är placerad i antingen Borlänge eller Göteborg.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet för att få en objektiv och diskrimineringsfri rekryteringsprocess. Testinbjudan skickas via mail och därför ber vi dig hålla koll på din mail i samband med att ansökningstiden löper ut.

Intervjuerna kommer att ske i mitten av januari.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2020-12-11


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp