VALT JOBB

Systemtekniker Linux


Ansök här

Som Systemtekniker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Nu har du chansen att bli en del av Trafikverkets Linuxteam, teamet sköter drift av Trafikverkets Linuxmiljöer, som i sin tur möjliggör Sveriges transportsystem. Som systemtekniker arbetar du med drift och underhåll av servermiljön inom Trafikverkets datacenter. Driftmiljöerna är placerade i Borlänge, Gävle, Solna och Göteborg.

Du ingår i ett kvalificerat datacenterteam som producerar tjänster med hög kvalitet inom server, nätverk, lagring och backup. Du kommer att arbeta självständigt med stort ansvar och ha dagliga kontakter med förvaltare och internationella leverantörer. Driftmiljön är baserad på Cisco, HP, Oracle hårdvara och våra operativsystem är i huvudsak Red Hat, Suse, Solaris och Windows Server. Virtualiserar gör vi på Vmware, HyperV samt Solaris. Lagringen ligger på EMC.

Vi söker dig som

  • är tekniker med kompetens inom Linux
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har en eftergymnasial utbildning inom IT  

Det är meriterande om du har kunskaper inom ett eller flera av följande områden:

  • RHEL 6/7/8, SLES 12/15
  • Red Hat Satellite 6, Salt
  • Shellscript (bash, ksh etc.), Perl, Python, Yaml, JSON
  • SSSD, LDAP, Kerberos
  • Paketera RPMer
  • tidigare erfarenhet av Linux i större driftmiljöer gärna inom offentlig sektor

Som person är du en teamplayer  och har god problemlösningsförmåga där du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du har förmåga att ta initiativ och självständigt ser vad som behöver göras utifrån ett helhetsperspektiv.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst. Beredskap kommer att ingå i tjänsten.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2020-05-25


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp