VALT JOBB

Systemutvecklare IT


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Du kommer att ingå i team, som driver dagens och framtidens utveckling där ni tillsammans har stora möjligheter att påverka. Uppdragen kan vara i form av utvecklingsprojekt men även i form av förvaltningsuppdrag. Vi söker dig som vill arbeta med modern teknik och utveckla system som påverkar många människors vardag. Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och många karriärvägar internt.

Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat att:

 • skriva förvaltningsbar kod som dagligen används av tusentals användare.
 • ha en öppen dialog med nyttjande verksamhet och externa intressenter.
 • samarbeta med kollegor genom ett agilt arbetssätt.
 • hitta och genomföra förbättringar i både befintliga och kommande system.
 • jobba med automation av testning och driftsättningar.

Vi söker dig som har ...

 • lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
 • en universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp med inriktning IT alt. annan utbildning i kombination med, för tjänsten, relevant arbetslivserfarenhet som vi bedömer motsvarar utbildningskravet
 • erfarenhet av programmering inom Microsoftplattformen med C#, .NET och SQL

Det är meriterande om du också har ...

 • erfarenhet av systemutvecklingsarbete i hela kedjan; kravställning, design, programmering, test och driftsättning
 • goda programmeringskunskaper
 • erfarenhet av .NET Core
 • erfarenhet av Angular
 • erfarenhet av Azure DevOps./ TFS

Som person i den här rollen är du framför allt pålitlig, engagerad och modig. Du vill, genom nyfikenhet och i samarbete, nosa fram lösningar på problem vilket du gör genom att vara kommunikativ och förstående. Du kan med fördel också se både till helhet och detalj i ditt arbetet.

Tjänsten kan vara placerad i säkerhetsklass vilket innebär att en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kan komma att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Placeringsort: Borlänge

Intervjuort: Borlänge

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2020-08-28


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp