VALT JOBB

Systemutvecklare senior IT


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Har du ett brinnande intresse för systemutveckling? Vill du arbeta i en kreativ organisation där du bidrar till utvecklingen av framtidens järnvägssystem? 

Vi söker dig som vill arbeta som systemutvecklare senior IT där utmaningen till stor del ligger i att arbeta med operativt kritiska applikationer. På vår avdelning järnväg arbetar vi med applikationer som har avgörande betydelse för den svenska tågtrafiken vilket ställer höga krav på prestanda, tillgänglighet och säkerhet. I rollen arbetar du med hela kedjan från kravfångst till driftsättning där förutsättningen är samarbete i team med ett agilt arbetssätt. En stor del av dina arbetsuppgifter innebär arbete med programmering där du har ansvar för att designa, utveckla och testa komponenter. Du kommer ha en ledande roll i teamet ur ett tekniskt perspektiv samt agera rådgivande expert i felsökning och arkitekturfrågor.

Vi söker dig som

 • har en högskole- eller universitetsutbildning om minst 180 hp (120p) med inriktning IT, eller annan utbildning tillsammans med arbetslivserfarenhet som av oss kan bedömas likvärdigt.
 • har flerårig erfarenhet av systemutvecklingsarbete i hela kedjan; kravställning, design, programmering, test och driftsättning
 • har flerårig erfarenhet av programmering inom Microsoftplattformen med C# och .NET
 • har erfarenhet av utveckling av system med höga krav på prestanda, tillgänglighet och säkerhet
 • har förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift

 

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet inom ett eller flera av följande områden:

 • haft en ledande roll i systemutvecklingsuppdrag
 • kan uttrycka verksamhetsbehov både i kod och i olika typer av modeller såsom klassdiagram
 • designmönster och arkitekturella mönster såsom CQRS, Event Sourcing och MVVM, kunskap om varför och när de bör användas
 • .NET Core
 • Azure DevOps
 • enhetstester
 • microtjänster (micro services)
 • parprogrammering och kodgranskning
 • webbutveckling och SPA-applikationer (Single Page Application) med tekniker såsom typescript, angular

 

Vi söker dig som kan använda din problemlösningsförmåga för att identifiera problem och på ett initiativtagande och självständigt sätt se vad som behöver göras och agera därefter. Du arbetar för att hitta kvalitativa lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt och att du utvecklar lösningarna utifrån ett helhetsperspektiv. För att du ska trivas i rollen drivs du av samarbete och en vilja att utvecklas inom rollen och ta dig an nya arbetsuppgifter och kunskap inom nya tekniker.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-10-11


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp