VALT JOBB

Systemutvecklare senior IT


Ansök här

Som senior Systemutvecklare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Har du ett brinnande intresse för systemutveckling? Vill du arbeta i en kreativ organisation där du bidrar till utvecklingen av Sveriges infrastruktur och framtidens järnvägar?  

Är svaret JA så är du kanske vår nye seniora Systemutvecklare? I den här spännande rollen ingår du i det team som tillsammans driver dagens och utvecklar framtidens system. Vi står inför stora systemskiften de närmaste åren med nya IT-lösningar. Avdelningen Järnväg IT ansvarar för att vidmakthålla och utveckla IT-lösningar som har en avgörande betydelse för den svenska tågtrafiken vilket ställer höga krav på prestanda, tillgänglighet och säkerhet. 

Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat:

 • Samarbete i team med engagerade kollegor under agila former
 • Leda och driva utvecklingsarbetet inom ett team ur ett tekniskt perspektiv
 • Arbete i hela kedjan från kravfångst till driftsättning
 • Programmering där du som senior systemutvecklare ansvarar för att designa, utveckla och testa komponenter
 • Rådgivande som expert i arkitekturfrågor och vid felsökning

Utifrån din erfarenhet och kompetens kommer du att få introduktion och internutbildning. Vi erbjuder DIG en möjlighet att utvecklas tillsammans med våra övriga medarbetare i ett område med många karriärvägar och utvecklingsmöjligheter. Vi vill att du ska nå din fulla potential och uppnå dina personliga ambitioner. Vi sätter därför tillsammans upp en plan för din framtid hos oss.

Vem är du?

Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är en initiativtagande person som självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du har dessutom en stor vilja till att utvecklas inom rollen och ta dig an nya arbetsuppgifter och kunskaper inom nya tekniker.

Vi söker dig som

 • har många års erfarenhet av systemutvecklingsarbete i hela kedjan; kravställning, design, programmering, test och driftsättning.
 • har högskoleutbildning med inriktning IT 180 hp (120 p) t.ex. systemvetare, dataingenjör eller annan utbildning i kombination med erfarenhet inom området som vi bedömer som likvärdig.
 • har många års erfarenhet av programmering inom Microsoftplattformen med C# och .NET.
 • har lätt för att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av att uttrycka verksamhetsbehov både i kod och i olika typer av modeller såsom t.e.x. klassdiagram.
 • har yrkeserfarenhet av designmönster och arkitekturella mönster såsom CQRS, Event Sourcing och MVVM, samt kunskap om varför och när de bör användas.
 • har yrkeserfarenhet inom ett eller flera av följande områden: .NET Core, Azure DevOps, enhetstester, microtjänster (micro services), parprogrammering och kodgranskning, webbutveckling och SPA-applikationer (Single Page Application) med tekniker såsom typescript, angular.

Framför allt så tycker du om utmaningar, att påverka och bidra till den framtida utvecklingen inom järnvägsområdet.

 

Urvalstest och/eller arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering och inbjudan till test sker i så fall via mejl veckan/veckorna efter sista ansökningsdag.

Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/

Intervjuer sker initialt via skype.

Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef, Christina Sveder om du har frågor om tjänst, verksamhet etc.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2020-12-09


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp