VALT JOBB

Systemvetare IT


Ansök här

Som medarbetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Har du ett brinnande intresse för IT och vill arbeta i en kreativ organisation där du bidrar till utvecklingen av framtidens transportsystem?

Vi söker dig som är junior systemvetare och vill utvecklas inom någon av rollerna:

 • Systemutvecklare
 • Testledare
 • Projektadministratör
 • Produktionssättningsledare
 • Tekniknära förvaltare

Inom verksamhetsområde IKT (Informations- och kommunikationsteknik) arbetar vi med utveckling och förvaltning av samhällsviktiga system som har avgörande betydelse för det svenska transportsystemet och våra medborgare. I rollen arbetar du i olika delar av utvecklingsprocessen tillsammans med erfarna teammedlemmar och med ett agilt arbetssätt. Dina arbetsuppgifter beror på inriktning och kan exempelvis vara att delta i kravarbete och framtagande av lösningsförslag, programmera och testa komponenter, delta i testarbete i olika faser och nivåer eller arbete med administration och planering inom projekt.

Vi söker dig som

 • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
 • har en max två år gammal högskoleutbildning eller YH-utbildning med inriktning IT t.ex. Systemvetare. Alt. har du annan IT- utbildning avslutad inom två år som vi bedömer motsvarar utbildningskraven för tjänsten.
 • kunskap av programmering inom C#, .NET och Powershell.

Det är meriterande om du

 • kunskap om hur projekt fungerar i form av uppsättningen av olika testmiljöer, konverteringsmiljöer och simulatorrum.
 • har kunskap i MS SQL, Elastic Stack och GIT.
 • har kunskap i Azure DevOps/TFS.
 • har kunskap inom mikrotjänstarkitektur.
 • har kunskap inom verktyget Visual Studio.

 

Som person 

 • har du god förmåga att kommunicera och kan förmedla information på bästa sätt oavsett mottagare.
 • kan du arbeta i grupp och projekt och trivs med det.
 • kan du vara kreativ trots att du är logiskt tänkande .
 • har du en grym analytisk förmåga och älskar problemlösning . 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I denna rekrytering söker vi en mer junior kandidat som nyligen utbildat sig inom IT. Test och arbetsprov kan komma att appliceras i urvalet.

Placeringsort: Solna, Borlänge

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-11-27


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp