VALT JOBB

Tekniker IT


Ansök här

Som it-tekniker på Trafikverket är du med och bidrar till att underlätta vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur!

Vi som arbetar på Applikationsstöd är ett härligt gäng med god gemenskap och vi söker nu ytterligare kollegor!

Som it-tekniker inom Applikationsstöd har du en viktig stödjande funktion för hela Trafikverket. Du kommer jobba i andra linjen support och svara på frågor och lösa problem gällande applikationer på både PC och mobila enheter. Det kan vara frågor från såväl interna medarbetare som externa parter som använder Trafikverkets system.

Förutom att ge applikation- och mobilsupport kommer du kontinuerligt arbeta med att utveckla sektionens leverans. Det finns också möjlighet att delta i mindre it-projekt, ta fram och hålla i utbildningar samt delta i problemutredningar.  

Du får ett lärorikt, utmanande och omväxlande arbete. Du får en gedigen introduktion med en mentor som hjälper dig att komma in i arbetet på bästa sätt.

På Trafikverket har vi en lärande kultur där vi uppmuntrar utveckling och nytänkande. Eftersom vi är en stor organisation med över 150 olika yrken finns goda karriärmöjligheter på sikt.

Vi söker dig som har

  • gymnasieutbildning inom IT eller annan utbildning som är relevant för tjänsten
  • arbetslivserfarenhet av och goda kunskaper inom PC och Mobil
  • mycket god kunskap om Microsoftprodukter
  • mycket goda kunskaper i Office-paketet
  • förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

För att lyckas i rollen ser vi att du är en person som är lösningsorienterad, tycker om att hjälpa andra och som alltid vill leverera bästa möjliga service. Du är också kreativ och initiativtagande men alltid med säkerheten i fokus. Då det är viktigt med säkerheten och att följa rådande föreskrifter har du också en fallenhet för struktur. Eftersom vi alla är beroende av varandra har du en god samarbetsförmåga och bidrar till en positiv stämning.

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av Trafikverkets dokumenthanteringssystem t.ex. Arbetsrum eller Ebbot
  • erfarenhet av Sharepoint
  • erfarenhet av ProjectWise

 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Vi använder främst mail för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din mail regelbundet under denna tid.

Om verksamhetsområde IKT

Inom vår IT-organisation är du med och gör Sverige närmare med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

 

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2020-03-29


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp