VALT JOBB

Teknikingenjör berg


Ansök här

Vill du arbeta som Teknikingenjör Berg i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Som Teknikingenjör Berg är du ett stöd till våra bergspecialister i våra största investeringsprojekt. Det innebär att du medverkar vid utredningar, koordinerar och administrerar. Utredningarna kan handla om geologi, bergmekanik och cement injektering. Koordinering innefattar bland annat våra bergarbetarutbildningar där du även ansvarar för den övergripande administrationen och certifiering.

Du är med och bidrar med stöd, rådgivning och kvalitetssäkring till byggledningen under byggtiden. I nära samverkan med konsulter och entreprenörer tillser du att Trafikverket bygger hållbara konstruktioner som går att underhålla samt att Trafikverkets regelverk följs i våra projekt. Du arbetar med tekniska utredningar, forsknings- och innovationsprojekt, omvärldsbevakning samt har möjlighet att företräda Trafikverket i relevanta branschorganisationer.

I rollen som Teknikingenjör har du ett nära samarbete med övriga projektmedlemmar och teknikområden, samt samverkar med projektörer, entreprenörer och konsulter. Arbetet genomsyras av ett kreativt samarbete mellan de olika teknikområdena. I projektens olika skeden jobbar vi tillsammans för att få fram de bästa lösningarna avseende såväl tekniska aspekter som miljö och livscykelkostnad. Tjänsten ger utrymmen för fortsatt utveckling inom området.

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning på master nivå inom berg och/eller geologi, med inriktning mot berggrundsgeologi, alternativt annan utbildning som vi tillsammans med erfarenhet bedömer som likvärdig
  • har arbetat med cementinjektering i hårt berg
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att samordna och leda andra i projektform.
  • har erfarenhet inom teknikområdet från infrastrukturprojekt både i projekterings- och i byggskedet
  • har erfarenhet av att arbeta med utbildningar
  • har arbetat med Trafikverkets och andra styrande regelverk
  • har erfarenhet av cement och cementkemi från fält eller laboratorium
  • har erfarenhet av geologiska fältundersökningar

Som person har du en god samarbetsförmåga, är ansvarstagande och självgående. Du arbetar strukturerat och proaktivt utifrån ett helhetsperspektiv. I arbetet har du många externa och interna kontakter varför förmågan att ha en konstruktiv dialog med olika parter och bygga förtroendefulla relationer är viktig. Du behöver även ha ett lösningsorienterat förhållningssätt.

Intervjuer är planerade att ske vecka 47 på Trafikverkets kontor i Solna strand

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Stockholm

Trafikverket

Ansök senast 2019-11-13


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp