VALT JOBB

Teknikingenjör inom bro (juniorroll)


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Som teknikingenjör inom bro på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Är du i början av din karriär och har ett intresse för broar? Teknikingenjör inom bro är en juniortjänst med möjlighet att växa in i rollen. Du kommer att stötta projekten och förvaltningen vid t.ex. beräkningar av broars bärighet, tillståndsbedömningar, reparationer och förstärkningar av broar. I ett inledningsskede kommer en stor del av tiden att ägnas åt kontroller av konstruktionshandlingar och bärighetsberäkningar. För att du sen ska kunna växa in i övriga arbetsuppgifter och få ett eget teknikområdesansvar. I detta ingår bland annat att driva forsknings- och utvecklingsuppdrag, omvärldsbevakning inom utpekade teknikområden. Du kommer att bli engagerad i digitaliseringsfrågor och den tekniska utveckling som kommer att behövas inom t.ex. BIM, AI och maskininlärning.  

Vem är du?

Du är en problemlösare som kan arbeta självständigt samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och trivs med att vara en del av ett team. Du är bra på att kommunicera, där du kan förklara ditt budskap på ett pedagogiskt sätt och är en rådgivare. Du har lätt för att skapa förtroende och har förmågan att knyta kontakter i din yrkesroll.

Vi söker dig som

  • har civilingenjörsexamen inom Väg- och vattenbyggnad eller Samhällsbyggnad alternativt motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som vi ser som likvärdig.
  • har körkort för personbil

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2020-06-01


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp