VALT JOBB

Teknikområdesansvarig


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Är du en driven, noggrann, kvalitetsmedveten och en utvecklande Ledare?

Om svaret är ja så är du kanske vår nästa Delteknikområdesansvarig? Titeln säger kanske inte så mycket trots sammansättningen av flera ord i ett, men i din dagliga roll på Trafikverket har du ansvaret att leda leveransen inom ett delteknikområde. Du skapar planer som ger förutsättningar årsvis och du leder via andra ledare i leveransen. Det innebär att du är chefens utsedde ledare för att driva arbete i mål i den årsvisa planeringen på ett effektivt och kostnadseffektivt sätt. Du driver även framtagandet av årsplaneringen samt hanterar budget och uppföljning. Du jobbar i och omkring en teknikleverans och fokuserar på att leda och röja hinder för de olika underliggande utförarna i leveransen. Du använder ditt tillitsbaserade ledarskap så att medarbetarna kring leveransen växer och avancerar i sitt arbete och som inte det vore nog så ingår det dessutom i din roll att kvalitetssäkra, utveckla och skapa hög kvalitet på arbetet, ha ordning och reda samt leda förbättringar kontinuerligt.

I delteknikområdet som du ansvarar för finns också en Tekniknära förvaltare som använder årsplaneringen i en nedbruten form för att leda leveransen på kvartalsbasis samt en operativ ledare för daglig ledning och styrning. Tillsammans leder ni den dagliga produktionen upp till den årsvisa planeringen.

Varför ska du då välja att börja arbeta hos oss på Trafikverket och i en roll med en så lång titel, utan personalansvar men med ansvar för ett teknikområde? Vi är visserligen partiska, men vi är stolta över att bidra till framtidens transportsystem, bidra till ett närmare Sverige till nytta för hela Sverige och till dem som bor och vistas där. Vi hoppas att du vill dela vår stolthet och hjälpa oss att driva på och ge oss möjlighet att nå dit vi utmanas att nå. 

Vi söker dig som

  • har flerårig erfarenhet av att framgångsrikt ha lett en IT-infrastrukturleverans.
  • har flerårig erfarenhet av att som en Projektledare ha lett projekt inom IT-infrastruktur i en verksamhet med 24/7 system.
  • kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du

  • har arbetat som förvaltningsledare IT enligt PM3 modellen.
  • har arbetat som ledare i enlighet med ISO 55000.

Vi söker dig som person

  • har förmåga att påverka och engagera din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter.
  • har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt.
  • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.
  • drivs av utveckling och ständiga förbättringar, är öppen för förändringar och ser innovativa lösningar. Du har förmåga att förmedla dina och andras idéer om hur organisationen kan utvecklas.
  • har mycket god förmåga att förmedla kunskap och dokumentera komplexa sammanhang på ett pedagogiskt sätt.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I en del av våra rekryteringar tillämpar vi tester och arbetsprov och det kan alltså bli aktuellt även i denna rekrytering. Intervjuer genomförs i Borlänge. Test- och Intervjuinbjudan skickas ut via mejl så kontrollera gärna din mejl (inkl spamfilter) ofta veckorna efter sista ansökningsdag.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör, vi vill därför att du noggrant och tydligt besvarar dessa frågor. Om du inte får plats med dina svar på angiven plats så kan du istället kopiera frågorna och besvara dem i en bilaga som du skickar med din ansökan.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Du är varmt VÄLKOMMEN med din ansökan ! Hör gärna av dig om du har frågor eller funderingar.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-10-20


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp