VALT JOBB

Teknikstrateg ERTMS


Ansök här

Som teknikstrateg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

ERTMS är ett av Trafikverkets största program och innebär ett teknikskifte på den svenska järnvägen. För dig som vill vara med på förändringsresan kan vi nu erbjuda en spännande roll som teknikstrateg. Ditt ansvar är att säkerställa att utrullningen av ERTMS på det svenska järnvägsnätet får en teknisk utformning som följer Trafikverkets långsiktiga målbild. Det innebär att du

 • tar beslut om utformning av en nationellt standardiserad anläggning inom ERTMS tekniska ramar för BEST
 • säkerställer kunskap och förståelse för teknisk utformning av ERTMS inom projekten
 • vara länken mellan projekten inom ERTMS och teknikorganisationer inom Trafikverket
 • utforma arbetssätt och dokumentation av tekniska beslut inom projektet och säkerställer att dessa är kända och efterföljs för att stödja standardisering av anläggningen
 • ska stödja BEST-samordnare och teknikspecialister i sina uppdrag

Du har en mycket självständig roll och ett strategiskt förhållningssätt med höga förväntningar på samverkan inom Program ERTMS och Trafikverket.

Som teknikstrateg drivs du av att tillsammans med andra på Trafikverket nå ERTMS tekniska målbild. Du har förmåga att bygga förtroende, fatta beslut, leverera resultat och upprätthålla effektiva arbetssätt. Som person är du pedagogisk och kommunikativ. Stora krav ställs på förmågan att samarbeta inom organisationen liksom att självständigt driva aktiviteter och ansvar inom området.

Vi söker dig som

 • har civil- eller högskoleingenjörsexamen eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har mångårig och aktuell erfarenhet i närtid av teknisk utformning av järnvägsanläggning inom flera teknikslag (BEST)
 • har erfarenhet av att visualisera tekniska modeller

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet som projekteringsledare inom järnväg
 • har erfarenhet av BEST-samordning
 • har erfarenhet som IBTL
 • har erfarenhet av tågskyddssystem

 

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-03-29


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp