VALT JOBB

Teknisk förvaltningsledare


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Som tekniknära förvaltningsledare leder du och ansvarar för att säkerställa att it-lösningar inom ett förvaltningsobjekt fungerar och är tillgängliga för förvaltningsobjektets processer enligt överenskomna krav. Tillsammans med förvaltningsledaren utformar du en gemensam förvaltningsplan och verkar för ett ändamålsenligt och effektivt stöd till verksamheten. I din roll ansvarar du även för att följa upp att it-leveranser i projekt sker enligt överenskomna krav. Du säkerställer att tekniska aktiviteter utförs på ett kvalitetssäkrat sätt i enlighet med gällande arbetssätt och att it-lösningar är utformade och framtagna i enlighet med de riktlinjer som finns i Trafikverkets ledningssystem för it. Du säkrar verksamhetens prioriterade krav på tillgänglighet, uppföljning, hantering av incidenter, ändringar och problem. Du är också ansvarig för relationen mellan verksamhet och IKT.

Vi söker dig som

 • har svenskt medborgarskap
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
 • har högskoleexamen med inriktning mot IT eller teknik 180 hp (120 p) eller har annan utbildning i kombination med erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig
 • har erfarenhet av verksamhetsplanering och förvaltningsplaner
 • har erfarenhet av övergripande planering, samordning och prioritering inom tekniknära förvaltning

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet från arbete med affärsmässig förvaltningsstyrning (PM3) och/eller projektmodellen XLPM.
 • har kunskap och erfarenhet inom ITIL

Som person

 • är du en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga
 • inger du förtroende och får andra att känna sig bekväma
 • är du initiativtagande och självständigt och ser vad som behöver göras och agerar därefter
 • har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
 • drivs du av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering

Placeringsort:Borlänge

Intervjuort: Borlänge

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-09-19


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp