VALT JOBB

Teknisk projektledare Systemleverans ERTMS


Ansök här

Som projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

ERTMS är ett av Trafikverkets största program och innebär ett teknikskifte på den svenska järnvägen. För dig som vill vara med på förändringsresan kan vi nu erbjuda en spännande roll som teknisk projektledare för systemleveranser i programmets största projekt; Utrullning.

Dina huvudarbetsuppgifter som teknisk projektledare för systemleverans är att

 • leda handläggning av tekniska frågor i samverkan med systemleverantörer och projekterande konsulter
 • ansvara för och leda tekniska utredningar
 • ansvara för den tekniska delen vid upprättande av förfrågningsunderlag
 • medverka vid utvärdering av anbud och uppföljning av systemleverantörers leveranser

Som person är du analytisk och ser behov utifrån ett helhetsperspektiv som du kan omvandla till tekniska kravställningar. Tack vare din kommunikativa förmåga bygger du förtroende med interna såväl som externa parter och skapar goda samarbeten i organisationen. Du har en stark egen drivkraft och skapar framdrift i organisationen och i projektet.

Vi söker dig som

 • har teknisk högskoleutbildning som civilingenjör eller högskoleingenjör alternativt annan teknisk utbildning kompletterad med en erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har flerårig aktuell erfarenhet som teknisk projektledare
 • har vana att leda tekniska utredningar
 • har erfarenhet av att kravställa eller upphandla signalsystem
 • har goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av att arbeta i gränssnittet mellan beställare och leverantör
 • har tidigare erfarenhet från järnvägsbranschen 
 • har kunskap och erfarenhet av signalsystem för ERTMS
 • har erfarenhet av entreprenad och arbetat enligt AB och ABT

intervjuer kommer att genomföras via skype den 31/8 och 2/9.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-08-17


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp