VALT JOBB

Teknisk specialist EL, inriktn. belysning


Ansök här

Som Teknisk specialist EL, inriktn. belysning på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vill du hjälpa oss att bli upplyst?

Då kanske du är vår nya medarbetare! Det här är en möjlighet för dig som har ett stort intresse för elteknik och en vilja att utvecklas inom området belysning. Utifrån din erfarenhet och kompetens kommer du att få introduktion, internutbildning och vid behov en erfaren mentor. Inom verksamhetsområdet Investering står vi inför nya utmaningar som gör att vi nu behöver anställa nya, enligt våra värdeord, pålitliga, engagerade och modiga kollegor. Vi erbjuder en möjlighet att utvecklas tillsammans med våra övriga tekniska specialister el/belysning i ett område med många karriärvägar. Vi vill att du ska nå din fulla potential och uppnå dina personliga ambitioner. Vi sätter därför tillsammans upp en plan för din framtid hos oss.

Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Som teknisk specialist inom el med inriktning belysning kommer du att arbeta som rådgivare och kunskapsstöd inom belysning på väg och järnväg. Du är med i investeringsprojektens alla skeden, från planering, utredning till genomförande. Du arbetar bland annat med funktionellt kravställande, kontrakt och uppföljning samt verifiering och validering av krav och leveranser.

Tillsammans med kollegor medverkar du i utvecklingen av arbetssätt, regelverk, koordinering och teknik. Du bidrar också till erfarenhetsåterföring mellan projekt, med övriga verksamhetsområden och specialister. Arbetet är såväl regionalt som nationellt, vilket innebär att resor kan förekomma.

Vem är du?

Du inger förtroende och är inkluderande. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Utöver detta så har du en god förmåga att planera och strukturera samt att du har ett helhetstänk och kan skapa och genomföra planer på både kort och lång sikt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Rollen ställer krav på att du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Du har:

  • teknisk högskoleexamen med inriktning mot elteknik eller annan utbildning inom området inkl. erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • praktisk erfarenhet inom anläggningsbranschen.
  • erfarenhet som beställare.
  • erfarenhet av belysningsanläggningar inom järnväg.
  • kunskaper om standarder, föreskrifter och projektering inom el området samt entreprenadjuridik inom anläggningsbranschen.
  • förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet inom gestaltningsbelysning.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/ 

I en del rekryteringar ingår tester och eventuellt arbetsprov. En sådan tänkbar inbjudan till test/arbetsprov skickas ut via mejl, så ha gärna lite extra uppsikt över din mejlkorg veckorna efter sista ansökningsdag så du inte missar en möjlig inbjudan.

Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef, Anders Larsson om du har frågor om tjänst, verksamhet etc. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Gävle

Trafikverket

Ansök senast 2020-02-26


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp