VALT JOBB

Teknisk specialist elteknik


Ansök här

Som Teknisk specialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Som teknisk specialist inom elteknik har du möjligheter att påverka järnvägens tekniska utformning. Du är med och utvecklar infrastrukturen samt stöttar organisationen Stora Projekt  i att lösa problem, på så väl kort som lång sikt. Som teknisk specialist har du ett helhetsansvar inom elteknikområdet och är med i kravspecifikationer i tidiga skeden utifrån förstudier och de övergripande målen. Att du är uppdaterad på den tekniska utvecklingen inom ditt specialistområde ser vi som en självklarhet där du även har möjlighet att medverka i utvecklings- och forskningsprojekt.

Vi söker dig som

 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
 • har flera års erfarenhet från infrastrukturprojekt inom området elteknik.
 • har Teknisk högskoleutbildning om 180 hp eller motsvarande kompetens förvärvad genom annan utbildning inom teknikområdet och relevant arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • har förståelse för elteknikens livscykel, underhållsbehov samt regelverk & standarder.
 • har god "eltekniksystemkunskap" inom områdena; elkraft, reservkraft, eldistribution, växelvärme och kontaktledning.

Det är meriterande om du

 • har auktorisation inom A och/eller AL-kraft.
 • har civilingenjörsexamen.
 • har några års erfarenhet av kvalificerat ingenjörsarbete inom området, avseende väg- och järnvägsprojekt.
 • har god kunskap och kan hantera Microstation och liknande CAD program.
 • har praktisk erfarenhet av elteknik.
 • har god kunskap inom entreprenadjuridik och ingående delar i ett upphandlings- och entreprenadskede.

Som person är du 

 • social & lyhörd.
 • självständig & initiativtagande.
 • lösningsfokuserad.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Valbara placeringsorter: Göteborg, Malmö, Solna

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2020-11-06


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp