VALT JOBB

Teknisk specialist inom signal


Ansök här

Vill du vara med och utveckla framtidens infrastruktur för Sveriges och järnvägar? Vi söker dig som vill arbeta i ett spännande område som ständigt utvecklas - signalteknik!

Varje dag transporteras tusentals resenärer, tåg och flera tusen ton gods på våra järnvägar. Vår vision är att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt och för att vi ska lyckas med detta behövs välfungerande transportnätverk och signalsystem. Ett signalsystem är ett säkerhetssystem som med teknikens hjälp, i grunden har till uppgift att förhindra att järnvägsfordon spårar ur i växlar eller kolliderar med varandra eller med vägfordon.

Vill du vara med på vår resa? Trafikverket ansvarar för att utveckla och förvalta den svenska järnvägsanläggningen som är allt ifrån över 50 år gammal till toppmodern. Just nu sker en digitalisering och ett teknikskifte som gör att vi behöver tänka om och utveckla nytt, ett arbete som kommer att pågå i minst 30 år framöver. Vi utvecklar en ny generations järnväg med nytt digitaliserat signalsystem för Europa, en ny höghastighetsjärnväg och ett nytt nationellt trafikledningssystem. Samtidigt arbetar vi för att underhålla och öka kapaciteten för befintlig anläggning.

Inom Investering står vi inför nya utmaningar som gör att vi nu behöver anställa nya pålitliga, engagerade och modiga medarbetare. Vi erbjuder en möjlighet att utvecklas tillsammans med våra övriga medarbetare i ett område med många karriärvägar och internationella möjligheter. Vi vill att du ska nå din fulla potential och uppnå dina personliga ambitioner. Vi sätter därför tillsammans upp en plan för din framtid hos oss.

Tycker du om problemlösning och tekniska diskussioner? Då är signalteknik området för dig. Så här säger en av våra medarbetare om arbetet: "Jag får vara med och hitta lösningar för hur framtidens järnväg ska fungera och se ut. Jag har jobbat med signalteknik i många år - ändå känner jag att det finns mer att lära!".

Som medarbetare inom området signalteknik arbetar du med frågor som ligger nära hjärtat i Trafikverkets verksamhet, nämligen utveckling och förvaltning av järnvägarnas signalteknik. Vi arbetar nära våra leverantörer, aktörer och kunder. Vi har ett livscykelperspektiv och arbetar alltid för att hitta bra, hållbara och säkra lösningar utifrån ett helhetsperspektiv.

Signalteknik är ett stort område som hela tiden förändras. Därför finns det många områden att arbeta och utvecklas inom. Som Teknisk specialist kommer du huvudsakligen att stödja projekt i investeringsprojekt, från planeringsfas och genom byggfas, utifrån vår roll som beställare. Som specialist har du även möjlighet att medverka i utvecklingsprojekt och du kommer att utifrån din erfarenhet och kompetens, få introduktion, internutbildning och stöd av erfarna handledare.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:

 • vara tekniskt stöd inom järnvägsprojekt, signalteknik.
 • vara kunnig i bestämmelser, föreskrifter och normer samt delta i uppdateringar och framtagande av tekniska dokument, standarder etc.
 • följa utvecklingen och hålla dig uppdaterad inom specialistområdet.
 • bidra till erfarenhetsåterföring mellan avslutade och nystartade projekt.

Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område och tillhör en nationell organisation är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet.

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom teknik eller annan relevant utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
 • har kunskaper inom signalteknik
 • har erfarenhet av signalteknik inom järnvägsområdet

Det är meriterande om du

 • har kunskap inom järnvägsteknik
 • har kunskaper om standarder, föreskrifter och projektering inom signalområdet
 • har kunskap om entreprenad- och konsultjuridik inom anläggningsbranschen

Då tjänsten innebär mycket kommunikation på både svenska och engelska ska du som person vara kommunikativ och duktig på att förmedla information både skriftligt och muntligt på såväl svenska som engelska. Du har också god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du planerar, strukturerar och prioriterar ditt arbete. För att kunna hantera komplexa och oförutsägbara problem är du också lösningsorienterad.

 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Vi använder mail för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och att kolla din mail regelbundet under denna tid.

Vi ser fram emot din ansökan!

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-26


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp