VALT JOBB

Teknisk specialist spårutformning


Ansök här

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Som teknisk specialist spår kommer du huvudsakligen att stödja investeringsprojekt, från planeringsfas och genom byggfas utifrån vår roll som beställare. Arbetsuppgifterna innebär bland annat framtagning av förfrågningsunderlag för konsult- och entreprenaduppdrag. Det är också du som förväntas ställa kontraktskraven och följa upp dem inom ditt specialistområde. Du ska även kunna ta ett samordningsansvar i projekt, för specialistgrupper inom teknikområdet och vara dess företrädare på möten. Som specialist har du även möjlighet att medverka i utvecklingsprojekt.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

- vara tekniskt stöd inom järnvägsprojekt, spårutformning och spårteknik

- vara kunnig i bestämmelser, föreskrifter och normer samt delta i uppdateringar och framtagande av

tekniska dokument m.m.

- följa utvecklingen och hålla dig uppdaterad inom specialistområdet

- bidra till erfarenhetsåterföring mellan avslutade och nystartade projekt

Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område och tillhör en nationell organisation så är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet.

Vi söker dig som

  • har en civil- eller högskoleingenjörsutbildning alternativt annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har kunskaper om standarder, föreskrifter och projektering inom spårutformning och spårteknik
  • har kunskaper inom entreprenad- och konsultjuridik inom anläggningsbranschen
  • har erfarenhet av arbete inom det spårtekniska området för järnväg
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av spårteknik kopplat till planering, upphandling och byggande av infrastruktur

Som person ser vi att du har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är initiativtagande och ser vad som behöver göras och agerar därefter. Vidare har du god förmåga att planera och strukturera och är bra på att samarbeta med andra.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Vi ser fram emot din ansökan!

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2019-10-06


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp